Hoe Kies Je PSP

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je PSP
Hoe Kies Je PSP

Video: Hoe Kies Je PSP

Video: Hoe Kies Je PSP
Video: hoe download je video's voor je psp 2024, Mei
Anonim

Computerspellen dringen steeds dieper door in het leven van moderne kinderen en volwassenen. In verband met de grote belangstelling voor een dergelijk tijdverdrijf begonnen naast de computer draagbare en stationaire spelconsoles te verschijnen. Een van de populaire draagbare consoles is de PSP (PlayStation Portable) van Sony.

Hoe kies je PSP
Hoe kies je PSP

Welke PSP-modellen zijn er?

Als u wordt geconfronteerd met de vraag welke PSP u moet kiezen, moet u de belangrijkste doelen van de aankoop en uw materiële mogelijkheden identificeren. Met behulp van de console kun je niet alleen spelen, maar ook muziek, video's en foto's afspelen.

Het eerste model - PSP 1000 (Fat), komt alleen in modificaties uit. Hij heeft een stevige body, een scherm met een diagonaal van 4,3 inch (110 mm), speelt muziek, video's en foto's af. Het werd voor het eerst gepresenteerd eind 2004 in Japan. Veel games draaien nog steeds soepel op deze console. Het belangrijkste voordeel zijn de budgettaire kosten.

In 2007 werd een nieuw model van een draagbare settopbox aangekondigd - PSP 2000 (Slim en Lite). Deze console is opnieuw ontworpen en er zijn technische verbeteringen aangebracht. Hij is lichter en dunner geworden dan zijn voorganger. Het RAM-geheugen is verdubbeld (van 32 naar 64 MB). Daarnaast was er een video-uitgang en de mogelijkheid om via USB op te laden.

De PSP 3000 explodeerde het concept van handheld consoles in 2008. Het model heeft een dunne body, een helder scherm en een krachtige batterij die vijf tot zes uur gamen meegaat. Deze console is de droom van elke gamer. Het verbeterde antireflectiescherm had een betere helderheid en betere kleurweergave moeten hebben, maar veel eigenaren hadden een hekel aan de verouderde interlace-methode, wat resulteerde in zichtbare strepen op het scherm. Sony antwoordde echter dat deze methode een kenmerk is van dit PSP-model.

Medio 2009 verscheen de draagbare PSP Go-console, die tastbare ontwerpwijzigingen had. Ten eerste is het lichaam gemaakt in de vorm van een schuifregelaar en worden de knoppen bedekt door het bovenpaneel met het scherm. Ten tweede is de diagonaal van het scherm afgenomen van 4,3 naar 3,8 inch. Ten derde werd de UMD-schijf verwijderd en konden games worden gedownload uit de PlayStation Store. Het interne flashgeheugen van de settopbox is vergroot tot zestien gigabyte. De PSP Go maakt ook gebruik van een Memory Stick Micro.

In 2011 werd het PSP Street-model (E 1000) geïntroduceerd. Deze settopbox was gepositioneerd als een budgetbox, hij was gebaseerd op dezelfde PSP 3000. Dit pakket bevatte geen wifi-module, er was slechts één monoluidspreker en geen microfoon. Het is echter dankzij dergelijke opofferingen dat de settopbox goedkoper is geworden, wat hem zeer aantrekkelijk maakt voor kopers.

Welk PSP-model moet je kiezen?

Op basis van uw wensen en financiële mogelijkheden kunt u eenvoudig een PSP-model naar uw smaak kiezen. PSP Street is bijvoorbeeld een goede optie voor mensen die geen internettoegang, stereogeluid en andere upgrades nodig hebben. Het ondersteunt moderne games en houdt de batterij behoorlijk lang mee.

Als je games wilt combineren met internetuitjes en communicatie in sociale netwerken, moet je letten op de draagbare console PSP 3000, die je zal helpen je wensen te realiseren. Het heeft een ingebouwde wifi-module en een video-uitgang.

PSP 2000 en PSP Go zijn nu niet te koop, maar je kunt ze uit de hand kopen als je wilt. Deze consoles hebben dezelfde hoeveelheid RAM en processor als de PSP 3000. Hierdoor kun je met de besparing op je aankoop toch een breed scala aan games uitproberen. Toch is de PSP 3000 het populairst onder gamers.

Aanbevolen: