Een Bureaubladpictogram Vergroten

Inhoudsopgave:

Een Bureaubladpictogram Vergroten
Een Bureaubladpictogram Vergroten

Video: Een Bureaubladpictogram Vergroten

Video: Een Bureaubladpictogram Vergroten
Video: W10-0005 Windows 10 Zoeken, Vergrootglas, Zoekvlak weergeven verkleinen of vergroten 2024, Mei
Anonim

Elk van de wijzigingen van het Windows-besturingssysteem heeft een mechanisme voor het aanpassen van de grootte van de pictogrammen op het bureaublad. Zelfs in het besturingssysteem "Windows 7 Starter", hebben fabrikanten de mogelijkheid om het uiterlijk van de desktop te veranderen tot een minimum beperkt, en hebben fabrikanten deze optie verlaten.

Een bureaubladpictogram vergroten
Een bureaubladpictogram vergroten

instructies:

Stap 1

In Windows 7 en Windows Vista zijn de stappen eenvoudig. Klik eerst ergens op het bureaublad met de muis - dit is nodig om er zeker van te zijn dat het systeem zijn aandacht ("shifted focus") naar het bureaublad verplaatst en niet het programma volgt waarmee u eerder werkte (bijvoorbeeld met een browser).

Stap 2

En druk vervolgens op de CTRL-toets en draai, zonder deze los te laten, aan het muiswiel. Met de standaardinstellingen zal het wiel van u af draaien de pictogrammen op het bureaublad vergroten en naar u toe draaien zal het verkleinen.

Stap 3

Naast deze optie is er nog een - klik met de rechtermuisknop op de ruimte op het bureaublad zonder pictogrammen. In het menu dat verschijnt (het wordt "contextueel" genoemd), verplaatst u de cursor naar de bovenste regel - "Bekijken". Een subsectie van dit contextmenu-item wordt geopend, waarin u de mogelijkheid krijgt om een van de drie vooraf ingestelde pictogramformaten te kiezen (groot, normaal, klein).

Stap 4

In Windows XP zou het aanpassen van de bureaubladpictogrammen op een vergelijkbare manier veel meer manipulatie vergen. Klik eerst met de rechtermuisknop op een pictogramvrije ruimte op het bureaublad. Selecteer in het contextmenu het onderste item - "Eigenschappen". Hierdoor wordt het venster met weergave-eigenschappen geopend.

Stap 5

Ga in het eigenschappenvenster naar het tabblad "Vormgeving" en klik op de knop "Geavanceerd". Als gevolg hiervan wordt het bijbehorende venster met de titel "Extra ontwerp" geopend.

Stap 6

Open in dit venster de vervolgkeuzelijst "Element" en selecteer daarin de regel "Icoon". Als u daarna de cijfers in het venster "Grootte" wijzigt, kunt u de grootte van de bureaubladpictogrammen wijzigen. In dit vak worden de afmetingen aangegeven in pixels. Daarnaast kunt u in de onderstaande regel het type en de grootte van het lettertype van de bijschriften voor de pictogrammen instellen.

Stap 7

Nadat u de vereiste afmetingen hebt opgegeven, klikt u in beide vensters op de knoppen "OK" - "Extra uiterlijk" en "Eigenschappen: Weergave".

Aanbevolen: