Een Bureaubladpictogram Maken Desktop

Inhoudsopgave:

Een Bureaubladpictogram Maken Desktop
Een Bureaubladpictogram Maken Desktop

Video: Een Bureaubladpictogram Maken Desktop

Video: Een Bureaubladpictogram Maken Desktop
Video: PTS - Snelkoppelingen maken op het bureaublad 2024, April
Anonim

Pictogrammen van programma's, documenten en mappen op het bureaublad vereenvoudigen de toegang ertoe - het elimineren van de noodzaak om elke keer naar het gewenste object te zoeken met behulp van de "Verkenner". Bijna alle programma's maken tijdens de installatie snelkoppelingen om in de automatische modus te starten, maar het besturingssysteem biedt verschillende manieren om deze bewerking handmatig uit te voeren.

Een bureaubladpictogram maken desktop
Een bureaubladpictogram maken desktop

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad en open het gedeelte "Nieuw" in het pop-upcontextmenu. U hebt de tweede menuregel van boven nodig - "Snelkoppeling". Het start de wizard voor het maken van een nieuw pictogram op het bureaublad.

Stap 2

In het eerste formulier dat door de wizard wordt gepresenteerd, geeft u het volledige pad op naar het object waarvoor het pictogram is gemaakt - een uitvoerbaar programma, document, map, afbeelding, enz. Het pad handmatig invoeren is onhandig, dus klik op de "Bladeren"-knop, gebruik de directorystructuur die verschijnt, zoek het bestand dat u nodig hebt, selecteer het en klik op OK. Klik vervolgens in het wizardformulier op de knop "Volgende" om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 3

Typ in het veld naast het opschrift "Voer de naam van de snelkoppeling in", de tekst van de handtekening voor het pictogram en klik op de knop "Voltooien".

Stap 4

De eigenschappen van de gemaakte snelkoppeling kunnen worden gewijzigd - bewerk de handtekening, vervang de afbeelding, voeg starttoetsen toe, enz. Om een formulier met al deze instellingen te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteert u de onderste regel in het contextmenu - "Eigenschappen".

Stap 5

Het pictogram kan worden gemaakt zonder de hulp van de wizard en vervangen door Windows-bestandsbeheer. Om het te openen, selecteert u het item "Computer" in het hoofdmenu of gebruikt u de sneltoets Win + E. Ga vervolgens door de map "Verkenner" naar de map waarin het bestand is opgeslagen waarvoor u een snelkoppeling wilt maken.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand op het bureaublad. Wanneer u de knop loslaat, toont "Verkenner" een klein menu waarin u het item "Snelkoppelingen maken" moet selecteren. Het pictogram wordt gemaakt met een standaardafbeelding en een bijschrift met de bestandsnaam. Alle eigenschappen kunnen worden bewerkt met behulp van het formulier dat in de vierde stap is beschreven. En als u alleen de handtekening wilt wijzigen, kan dit nog eenvoudiger worden gedaan - klik op de snelkoppeling en druk op de F2-toets, of selecteer het item "Naam wijzigen" in het contextmenu. Typ vervolgens een nieuwe handtekening en druk op de Enter-toets.

Aanbevolen: