Een Bureaubladpictogram Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Bureaubladpictogram Vervangen
Een Bureaubladpictogram Vervangen

Video: Een Bureaubladpictogram Vervangen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: VanLien - Installatievideo - Previx vluchtrouteaanduiding - Opbouw wand - Pictogram vervangen 2023, Februari
Anonim

Veel mensen willen de snelkoppelingen op het bureaublad van de computer wijzigen. De pictogrammen kunnen er slecht uitzien in combinatie met een nieuwe achtergrond, of ze werken om andere redenen mogelijk niet. In de meeste gevallen is het wijzigen ervan eenvoudig genoeg.

Een bureaubladpictogram vervangen
Een bureaubladpictogram vervangen

Snelkoppelingen naar programma's en mappen wijzigen

Er zijn mappen op uw computer die u het vaakst gebruikt. Om ze te onderscheiden van anderen of om ze er aantrekkelijker uit te laten zien, kunt u hun pictogrammen wijzigen in andere. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van een map of programma. Selecteer in het venster dat verschijnt "Eigenschappen", maar in sommige versies van Windows wordt dit item "Personalisatie" genoemd. In het tabblad "Instellingen" moet u op "Pictogram wijzigen" klikken. Gebruik de schuifbalk om een ​​van de afbeeldingen te selecteren die u leuk vindt. Klik vervolgens op OK.

Als geen van deze pictogrammen bij u past, kunt u op internet elke andere verzameling snelkoppelingen downloaden die u leuk vindt. Om een ​​van de gedownloade pictogrammen te installeren, klikt u in het venster "Pictogram wijzigen" op de knop "Bladeren". Selecteer en open de map met de gewenste snelkoppelingen. Klik op het gewenste pictogram, klik op de knop "Openen" en vervolgens - OK.

U kunt zelf snelkoppelingen voor mappen maken met behulp van grafische editors. De aanbevolen grootte van dergelijke afbeeldingen is 256x256 pixels en de extensie is ico. Anders hangt het allemaal alleen af ​​van de vlucht van je verbeelding en smaak.

Het is eenvoudig genoeg om het uiterlijk van de systeemmappen "Netwerk", "Prullenbak", enz. te wijzigen, maar dit proces is anders in verschillende versies van Windows. Vanwege het ontbreken van het item Personalisatie in Windows 7 Home Basic, is het moeilijker om het uiterlijk van snelkoppelingen op het bureaublad van de computer te wijzigen. In Windows 10 doe je dit eenvoudig via het contextmenu. Klik op de knop "Start" en klik op het pictogram "Instellingen". Het is aan de linkerkant en ziet eruit als een versnelling. Vervolgens moet u het item "Personalisatie" selecteren. Klik in het venster dat verschijnt op het subitem "Thema's" en selecteer het gedeelte "Instellingen bureaubladpictogram". Klik op de snelkoppeling die u wilt wijzigen. Klik vervolgens op de knop "Pictogram wijzigen" en OK. In het venster "Pictogram wijzigen" kunt u de gewenste snelkoppelingsoptie kiezen. Druk op OK om uw keuze te bevestigen.

Een verscheidenheid aan pictogrampakketten voor systeemmappen kunnen van internet worden gedownload. Hiervoor moet u in de regel extra programma's installeren. Ze maken het installeren van pictogrammen zo eenvoudig mogelijk.

Populair per onderwerp