Hoe De Intercom Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Intercom Uit Te Schakelen
Hoe De Intercom Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Intercom Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Intercom Uit Te Schakelen
Video: BlitzWolf BW-IS22 - Alarm, wifi + GSM, Tuya Smart, integratie en bediening in Home Assistant 2024, Mei
Anonim

Om de binnenkomst van vreemden in woongebouwen te voorkomen, zijn intercoms geïnstalleerd op de toegangsdeuren van ingangen, poorten, poorten. Een intercom is een elektronisch apparaat dat bestaat uit een vandaalbestendig buitenpaneel met een toetsenbord, een schakelaar die signalen van de intercom vertaalt naar een specifiek appartement, een abonneeapparaat en een sluitapparaat.

Hoe de intercom uit te schakelen
Hoe de intercom uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Het werkingsprincipe van de intercom is eenvoudig: de bezoeker kiest het appartementnummer en de belknop op het toetsenbord, het signaal gaat door de telefooncentrale en gaat naar het gewenste appartement. De oproep komt binnen op het abonneestation, van waaruit de appartementseigenaren via een spraakbericht kunnen informeren naar de identiteit van de bezoeker, het doel van het bezoek, en vervolgens het slot van de voordeur kunnen openen met een knop. specifieke codering. De sleutel wordt naar de lezer gebracht, de deur gaat open. Ten tweede, zoals eerder beschreven, door de abonnee op de intercom te bellen, die de deur opent met een knop van het apparaat. Ten derde, door een bepaalde code op het toetsenbord te typen om het intercommenu te openen.

Stap 2

Heel vaak gaan de sleutels van de intercom echter verloren en breken de intercoms. Hoe kom je in dit geval het huis binnen? Het is goed als het sluitapparaat elektromagnetisch is. Het houdt de deur gewoon dicht. Met een lange, krachtige druk op de deur gaat hij vanzelf open. U kunt ook een vreemd voorwerp tussen de slotplaten steken.

Stap 3

U kunt de intercom op verschillende manieren zelf uitzetten. Het hangt allemaal af van het merk van het apparaat. Zo kan de Vizit intercom vanaf de straat worden uitgeschakeld door de * (sterretje) knop enkele seconden ingedrukt te houden. Het apparaat wordt 10 minuten uitgeschakeld.

Stap 4

U kunt de intercom uitschakelen door deze los te koppelen van het lichtnet. Het wordt meestal aangedreven door het gemeenschappelijke huisnetwerk. De intercom wordt geïnstalleerd in het elektrische paneel op de begane grond of tussen verdiepingen. Open de klep en zet de intercom uit met de tuimelschakelaar.

Stap 5

De meest gebruikelijke manier om de intercom uit te schakelen, is het afsluiten van de software. Om dit te doen, opent u het intercomsysteemmenu via het toetsenbord op de toegangsdeur en schakelt u het uit. Elk merk intercom heeft zijn eigen uitschakelalgoritme. Meestal is hij bekend bij de meesters die intercoms installeren en configureren. Maar als u wilt, kunt u deze informatie op internet vinden.

Aanbevolen: