De Monitor Kantelen

Inhoudsopgave:

De Monitor Kantelen
De Monitor Kantelen

Video: De Monitor Kantelen

Video: De Monitor Kantelen
Video: Philips 223V5LHSB2/00 Monitor Productvideo 2024, Mei
Anonim

Elke persoon die veel tijd achter de computer doorbrengt, moet de positie van zijn monitor correct kunnen afstellen. Dit is om vele redenen nodig. De juiste positie van de monitor is merkbaar minder belastend voor de ogen, maakt het comfortabeler achter de computer zitten en heeft een goed effect op de houding. Als de monitor op de verkeerde manier wordt gekanteld, zal deze niet alleen wat ongemak veroorzaken tijdens het werken op de computer, maar ook negatieve gevolgen hebben.

De monitor kantelen
De monitor kantelen

instructies:

Stap 1

In het geval van een laptop is het eenvoudig om de monitor in een comfortabele werkpositie te kantelen. Het is voldoende om slechts een kleine inspanning te leveren door de laptophoes, die de monitor is, omhoog of omlaag te brengen. Hier hoef je geen speciale knoppen in te drukken, probeer iets uit te zoeken. Alles is uiterst eenvoudig en duidelijk. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de juiste kanteling van de monitor is wanneer de basis iets dichter bij u is dan de bovenkant. In graden bereikt deze waarde ongeveer 10-15, als u vanaf de verticale lijn telt. Er zijn momenten waarop de monitor daarentegen met het bovenste gedeelte boven de tafel lijkt te hangen. Maar deze positie is alleen acceptabel voor werk als de laptop zich op een voldoende hoge hoogte bevindt.

Stap 2

In het geval van LCD-monitoren wordt de kanteling iets anders gedaan. Als de monitor wordt geleverd met een standaardstandaard, moet u op de speciale knop op de standaard drukken. Het drijft een kleine rol aan het uiteinde van de plaat aan die aan de achterkant van de monitor wordt bevestigd. Door het verschuiven van zo'n rol kantelt de monitor verticaal. Er zijn ook verschillende geavanceerde LCD-standaards met een meer verfijnd ontwerp. Hiermee kunt u de positie van de monitor in hoogte aanpassen, kantelen en draaien in de verticale en horizontale vlakken.

Stap 3

Bij het oudste model monitoren met kathodestraalbuizen kan de kanteling in geringe mate plaatsvinden. De reden hiervoor is de configuratie en omvang in vergelijking met modernere apparaten van dit type. Hier wordt kantelen uitgevoerd door op een knop te drukken, die zich aan de onderkant van de voorkant van de monitor bevindt. Er zijn echter nog maar weinig mensen die zulke oude modellen monitoren hebben, dus informatie over de kanteling van LCD-monitoren en de juiste positie van het laptopdeksel is waardevoller.

Aanbevolen: