Bluetooth Gebruiken

Inhoudsopgave:

Bluetooth Gebruiken
Bluetooth Gebruiken

Video: Bluetooth Gebruiken

Video: Bluetooth Gebruiken
Video: Car Charger FM Transmitter Handsfree Bluetooth MP3 Player 2024, Mei
Anonim

Bluetooth-technologie maakt de uitwisseling van spraakberichten en gegevens tussen twee of meer elektronische apparaten mogelijk. Er zijn veel manieren om deze technologie te gebruiken, bijvoorbeeld door een printer draadloos op een computer aan te sluiten, headsets op een telefoon aan te sluiten, enz. Het gebruik van Bluetooth is vrij eenvoudig, u hoeft alleen de volgorde van acties in elk specifiek geval te volgen.

Bluetooth gebruiken
Bluetooth gebruiken

Apparaatmogelijkheden

Ontdek welke mogelijkheden uw apparaat heeft voordat u Bluetooth gebruikt. Sommige telefoonmodellen maken bijvoorbeeld gegevensoverdracht mogelijk met behulp van Bluetooth-technologie, terwijl andere het mogelijk maken om te bellen via een aangesloten draadloze headset.

U kunt erachter komen welke mogelijkheden uw apparaat heeft door de gebruikershandleiding te lezen of de website van de fabrikant te raadplegen.

Verbinding

Om gebruik te maken van bluetooth technologie, moet je de apparaten draadloos met elkaar verbinden. De methode voor het instellen van de verbinding is afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt. Gedetailleerde instructies kunnen worden afgeleid in de gebruikershandleiding. Meestal gebeurt het verbinden van apparaten in een paar eenvoudige stappen, bijvoorbeeld Bluetooth inschakelen, toegang tot andere apparaten openen, naar verbindingen zoeken, enz.

Data overdracht

Als je op je apparaat gegevens kunt overdragen via Bluetooth, kun je deze vrij snel uitwisselen zonder een computer te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een digitale videocamera heeft die deze technologie ondersteunt, kunt u de video's en foto's die deze bevat rechtstreeks naar uw smartphone overbrengen. Gegevensuitwisseling kan plaatsvinden tussen alle apparaten die Bluetooth ondersteunen, bijvoorbeeld tv, camera, camcorder, computer (zowel op Windows als op Linux), smartphone, enz.

Bluetooth kan ook worden gebruikt om gegevens te synchroniseren.

Bellen

Sommige modellen smartphones en zelfs vaste telefoons stellen u in staat een gesprek te voeren met behulp van Bluetooth-technologie, die in dit geval wordt gebruikt om een hoofdtelefoon of een headset aan te sluiten. Daarnaast is in sommige auto's Bluetooth ingebouwd, waardoor je een telefoongesprek kunt voeren zonder je handen vast te houden.

Andere toepassingsgebieden

Bluetooth-technologie kan worden gebruikt om bekabelde verbindingen tussen apparaten te minimaliseren. Zo kunnen stereo's, printers en computermuizen zonder kabels worden aangesloten, waardoor ze comfortabeler in het gebruik zijn. Dergelijke mogelijkheden zijn vooral relevant in kantoren, wanneer een printer in een aparte ruimte op meerdere computers tegelijk is aangesloten. Thuis kun je met Bluetooth echter een uitstekend surround-geluid uit je stereosysteem halen door je luidsprekers bijna overal te plaatsen.

Aanbevolen: