Hoe Een Spuitmondtest Te Doen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Spuitmondtest Te Doen?
Hoe Een Spuitmondtest Te Doen?

Video: Hoe Een Spuitmondtest Te Doen?

Video: Hoe Een Spuitmondtest Te Doen?
Video: Een microturbine gemaakt - zachtheet 2024, Mei
Anonim

Het is erg handig om eigenaar te zijn van een inkjet fotoprinter. U hoeft niet elke keer naar de fotoafdrukservice te gaan om foto's of kleurenafbeeldingen af te drukken. Helaas is een inkjetprinter niet altijd in staat om vlekkeloos te presteren. Wat te doen als er onbedrukte strepen op de afdrukken verschijnen, of zelfs een enkele kleur helemaal is verdwenen? De eerste stap is het uitvoeren van een mondstuktest.

Hoe een spuitmondtest te doen?
Hoe een spuitmondtest te doen?

Het is nodig

  • - A4 vellen kantoorpapier
  • - de stuurprogramma's die op de computer zijn geïnstalleerd voor uw inkjetprinter

instructies:

Stap 1

Meestal wordt het hulpprogramma voor spuitkanaaltjescontrole op uw computer geïnstalleerd, samen met de stuurprogramma's voor uw printer. Om het te vinden, opent u het gedeelte Printers en faxapparaten van het menu Start. Selecteer de printer waarin u geïnteresseerd bent en klik met de rechtermuisknop op de naam. Er verschijnt een contextmenu. Het is noodzakelijk om het item "Afdrukvoorkeuren" te selecteren.

Stap 2

U ziet een dialoogvenster dat u al bekend voorkomt als u herhaaldelijk afdrukken vanaf uw printer hebt gemaakt. Alleen nu, in plaats van afdrukopties, moet u het gedeelte "Service" of "Printeronderhoud" selecteren - meestal staat het op een apart tabblad of wordt het geopend met een speciale knop, afhankelijk van het printermodel.

Stap 3

Als u naar het gedeelte "Service" gaat, ziet u een lijst met verschillende hulpprogramma's voor het onderhoud van de printer. Onder hen zou "Nozzle Check" moeten zijn. Selecteer het door op de bijbehorende knop te klikken.

Stap 4

In een dialoogvenster dat op de monitor verschijnt, wordt u gevraagd om een of meer vellen A4-papier in de printerlade te plaatsen en op de knop "Afdrukken" of "Start" te klikken. Volg de instructies in de wizard Spuitkanaaltjes controleren.

Stap 5

In het volgende dialoogvenster wordt u gevraagd om de testafdruk te vergelijken met het voorbeeld dat op de monitor wordt getoond. Een testafdruk bestaat doorgaans uit identieke rechthoeken gevuld met lijnen onder een bepaalde hoek. Het aantal en de kleuren van de rechthoeken komen overeen met het aantal spuitmondjes en cartridges in de printer. De afdrukkwaliteit van het testvel helpt u bij het bepalen van de staat van de nozzles. Als een van de rechthoeken volledig ontbreekt, betekent dit dat het mondstuk droog is of dat er lucht in de patroon is gekomen. In dit geval is de hulp van een printerreparatiespecialist vereist.

Stap 6

Als de testafdruk niet overeenkomt met het patroon op het scherm, gebruikt u het hulpprogramma voor het reinigen van de spuitopeningen zoals gevraagd door het testprogramma. Laat de printer na het reinigen even staan en herhaal de controleprocedure. Als de toestand van de sproeiers niet veel verbetert, herhaalt u de reiniging. Het kan tot drie keer worden uitgevoerd, maar als dit niet helpt en de afgedrukte voorbeelden te wensen overlaten, moet u contact opnemen met het servicecentrum.

Aanbevolen: