Hoe De Pixelgrootte Te Bepalen

Hoe De Pixelgrootte Te Bepalen
Hoe De Pixelgrootte Te Bepalen

Video: Hoe De Pixelgrootte Te Bepalen

Video: 2 Afbeeldingen verkleinen of vergroten 2022, September
Anonim

Pixel is de meest gebruikte maateenheid in webdesign. In tegenstelling tot punten of inches is dit geen absolute waarde. De uiteindelijke pixelgrootte wordt bepaald door de schermresolutie en -grootte van de gebruiker. Dus hoe bepaal je de pixelgrootte op je eigen monitor?

Hoe de pixelgrootte te bepalen
Hoe de pixelgrootte te bepalen

instructies:

Stap 1

Bepaal de pixelgrootte met een speciale rekenmachine, die te vinden is op http://monik.com.ua/size_pixel/. Het bepaalt ook de DPI en beeldverhouding voor uw schermresolutie. Vul de vereiste velden in en klik op de knop "Berekenen". Het bevat ook een tabel met de meest voorkomende moderne diagonalen en resoluties.

Stap 2

Om de grootte van een pixel in een bepaalde afbeelding te meten, meet u deze afbeelding op het scherm met een liniaal. Zoek de waarde verticaal en horizontaal. Deel vervolgens de resulterende getallen door respectievelijk de horizontale en verticale resolutie in pixels. U krijgt dus de geschatte pixelgrootte in millimeters (of centimeters, afhankelijk van wat u meet).

Stap 3

Bezoek de website van uw monitorfabrikant. Vind daar het model waarin u geïnteresseerd bent. Zoek daarna de paspoortgegevens erop, deze moeten de pixelgrootte die kenmerkend is voor deze monitor aangeven. De optie is niet gemakkelijk en lang, maar het werkt ook.

Stap 4

Gebruik de schaalfactor die is opgegeven in de Windows-instellingen. Op basis van deze methode ziet de vertaling van de objectgrootte van pixels naar mm er als volgt uit: width_mm: = width_pixels / PixelsPerInch * 25.4, waarbij width_pixels de lengte van het object in pixels is en PixelsPerInch een eigenschap van het scherm is object, dat de schaalfactor van pixels per inch bepaalt.

Stap 5

Gebruik het programma "Mouseometer", dat u hier kunt downloaden http://blase.at.ua/load/9-1-0-3. Met zijn hulp kunt u de afstand meten die de muis aflegt. Het programma kan de afstand niet alleen in pixels meten, maar ook in andere meeteenheden (centimeter, meter, kilometer, enz.).

Populair per onderwerp