Hoe Maak Je Een Stencil In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Stencil In Photoshop
Hoe Maak Je Een Stencil In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Stencil In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Stencil In Photoshop
Video: Tutorial: Hoe maak je een stencil met photoshop 2024, April
Anonim

Een van de methoden voor artistieke verwerking van digitale afbeeldingen is hun stilering. Populaire soorten van dit type verwerking zijn stencilstyling. Het kan worden gedaan in de rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop.

Hoe maak je een stencil in Photoshop
Hoe maak je een stencil in Photoshop

Het is nodig

Adobe Photoshop geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die moet worden gestencild in Adobe Photoshop. Gebruik het item "Open …" van het menu Bestand of druk op Ctrl + O. U kunt het gewenste bestand ook eenvoudig met de muis vanuit Verkenner of een andere bestandsbeheerder naar het toepassingsvenster slepen.

Stap 2

Begin met het voorbereiden van de afbeelding voor conversie. Snijd het indien nodig bij. Gebruik het gereedschap Bijsnijden om het gewenste gebied te selecteren. Kies een ander hulpmiddel. Klik op de knop Toepassen in het venster dat verschijnt.

Stap 3

Als het stencil zwart-wit moet zijn, converteert u de afbeelding naar grijswaarden. Selecteer Afbeelding, Aanpassingen en Verzadiging in het menu of druk op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + U.

Stap 4

Wijzig het type van de huidige laag. Vouw het gedeelte Laag van het hoofdmenu uit, markeer het nieuwe item, selecteer "Laag van achtergrond …". Klik op de knop OK in het dialoogvenster Nieuwe laag.

Stap 5

Als het te stencilen object tegen een niet-uniforme of te donkere achtergrond is geplaatst, begint u het te vervangen. Maak een selectiekader rond het object. Gebruik waar mogelijk tools zoals Lasso, gebruik het gereedschap Snelle selectie en het gereedschap Toverstaf. Pas de selectie aan in de snelmaskermodus.

Stap 6

Vervang de achtergrond. Druk op Ctrl + Shift + I of kies Omkeren in het menu Selecteren om de selectie om te keren. Druk op de Del-toets of selecteer Wissen in het menu Bewerken. Druk op Ctrl + D om de selectie ongedaan te maken. Maak een nieuwe laag door op Ctrl + Shift + N te drukken. Verplaats het onder de afbeeldingslaag en vul het met de gewenste kleur met behulp van de Paint Bucket Tool. Selecteer Laag en zichtbaar samenvoegen in het menu om de lagen samen te voegen.

Stap 7

Maak een stencil van de afbeelding. Selecteer in het menu Filter, Artistiek, "Cutout…". Het venster met filterinstellingen wordt geopend. Wijzig de waarden voor de parameters Aantal niveaus, Edge Simplicity en Edge Fidelity. De eerste bepaalt het aantal kleuren in het sjabloon, de andere twee - de nauwkeurigheid van de benadering. Bepaal de mate van effect van het filter in het voorbeeldvenster. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, klikt u op de knop OK.

Stap 8

Bekijk de resulterende afbeelding. Pas het indien nodig aan met de tekengereedschappen. U kunt bijvoorbeeld gekarteldheid verwijderen aan de grenzen van de scheiding van gebieden die met verschillende kleuren zijn gevuld met ronde penselen met ruwe randen.

Stap 9

Sla het conversieresultaat op. Selecteer in het menu Bestand het item "Opslaan als …". U kunt ook het item "Opslaan voor web en apparaten …" gebruiken als u de afbeelding verder wilt optimaliseren.

Aanbevolen: