De Samplefrequentie Wijzigen?

Inhoudsopgave:

De Samplefrequentie Wijzigen?
De Samplefrequentie Wijzigen?

Video: De Samplefrequentie Wijzigen?

Video: De Samplefrequentie Wijzigen?
Video: Perytech Logic Analyzer Compression Mode test 2024, Mei
Anonim

Bij sommige programma's kunt u de bemonsteringsfrequentie van audiobestanden wijzigen. Deze technologie wordt gebruikt om de bestandsgrootte of geluidskwaliteit van een track te wijzigen. Deze parameter wordt ook (per ongeluk) de bitrate genoemd, hoewel dit een heel andere term is.

De samplefrequentie wijzigen?
De samplefrequentie wijzigen?

Het is nodig

Adobe Audition-software

instructies:

Stap 1

Voordat u de waarde van de bemonsteringsfrequentie gaat wijzigen, moet u het Adobe Audition-programma van internet downloaden. Het programma is in beperkte (betaalde) toegang, d.w.z. het kan slechts 30 dagen in de demo-modus worden gebruikt. Installeer na het downloaden het programma en geef de snelkoppeling weer op het bureaublad.

Stap 2

Na het starten van het programma moet u naar de audiobewerkingsmodus (View Edit) gaan door op de 8-toets op het numerieke toetsenbord te drukken. Om het bestand in het hoofdvenster van het programma te laden, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + O. Na het laden van het audiobestand van uw keuze, kunt u de belangrijkste kenmerken ervan in hetzelfde venster vinden: de waarden van de in diskrediet brengende frequentie, bitrate en type van het audiobestand worden weergegeven in de statusbalk. Bijvoorbeeld 48000 - 16-bit - Stereo.

Stap 3

Druk op de sneltoets F11 om de tool Voorbeeldtype converteren op te roepen. In het geopende venster kun je direct een nieuwe frequentie voor je audiobestand selecteren, bijvoorbeeld 44100 (standaardfrequentie voor Audio-CD). Om de bitrate-waarde te wijzigen, selecteert u gewoon een waarde in het veld Bit Depth. De bitrate die u kiest, wordt berekend in bits. Als u het type audiobestand wilt selecteren of wijzigen, brengt u wijzigingen aan in het veld Kanalen. Onder de gepresenteerde opties zijn Mono en Stereo.

Stap 4

Het is de moeite waard eraan te herinneren dat een afname of toename een verslechtering met zich meebrengt voor het eerste geval en hetzelfde niveau voor het tweede geval. Het verlagen van de in diskrediet brengende waarde verkleint de algehele bestandsgrootte en, bijgevolg, de geluidskwaliteit. Om de geluidskwaliteit van een audiobestand te verbeteren, is een eenvoudige verhoging van de frequentie van discrediteren niet voldoende, de kwaliteit blijft ongewijzigd.

Stap 5

Nu blijft het om op de knop "OK" te klikken en het audiobestand op te slaan door op het hoofdmenu Bestand te klikken en vervolgens het item Opslaan als te selecteren of de sneltoets Ctrl + Shift + S te gebruiken.

Aanbevolen: