Hoe U Uw Begroeting Kunt Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Begroeting Kunt Wijzigen
Hoe U Uw Begroeting Kunt Wijzigen

Video: Hoe U Uw Begroeting Kunt Wijzigen

Video: Hoe U Uw Begroeting Kunt Wijzigen
Video: 5. plaatje aanpassen 2024, April
Anonim

Het gebeurt zo dat de bekende begroeting die je ziet elke keer dat je je Windows XP opstart vreselijk vervelend is. Het lijkt misschien dat het wijzigen van de begroeting onmogelijk of te moeilijk is - hiervoor moet u de systeembestanden wijzigen. In feite is hier niets ingewikkelds aan - zorg ervoor dat u de onderstaande instructies leest.

Hoe u uw begroeting kunt wijzigen
Hoe u uw begroeting kunt wijzigen

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u weten dat de begroetingswoorden in een bestand met de naam logonui.exe staan. Dit bestand is te vinden in de systeemmap WINDOWS\system32. Maak voor het geval dat, voordat u aan het werk gaat, een kopie van dit bestand, zodat u later, als er iets misgaat, alles in zijn oorspronkelijke vorm kunt herstellen.

Stap 2

Download het Resource Hacker-bestand, dat u gaat gebruiken om de begroetingsomslag te bewerken. Pak het ResHacker-bestand uit dit archief uit naar een map die voor u geschikt is. Open de map en dubbelklik op het bestand ResHacker.exe om het programma Resource Hacker te starten. Zoek bovenaan het programma "Bestand", selecteer "Openen". Er verschijnt een dialoogvenster met de woorden "Bestand openen met bron …". Ga nu naar de systeemmap van WINDOWS / system32 en zoek het logonui.exe-bestand dat we daar nodig hebben. Selecteer dit bestand en klik op "Openen".

Stap 3

Er zouden nu vier categorieën moeten verschijnen aan de linkerkant van het programmavenster. Selecteer String table - 1 - 1049. De inhoudspagina zou nu moeten openen.

Stap 4

Zoek nu in deze inhoud "Welkom" (meestal staat het op de zevende regel). Schrijf nu in plaats van het woord "Welkom" wat u wilt. Wis of verander de aanhalingstekens niet, alles moet in de originele versie blijven, verander alleen de begroetingswoorden. Klik na al deze stappen op de knop Script compileren, die zich boven de inhoud bevindt.

Stap 5

Open het menu Bestand - Opslaan, sla de wijzigingen op in het bestand logonui.exe. Nu kunt u uw computer opnieuw opstarten en de nieuwe begroeting bewonderen tijdens het opstarten.

Stap 6

Als u naast de begroetingswoorden ook de achtergrondafbeelding wilt wijzigen, voert u in dit geval het programma Resource Hacker opnieuw uit, opent u hetzelfde logonui.exe-bestand erdoorheen, maar selecteert u deze keer Bitmap - 100 - 1049. bestand met de huidige afbeelding wordt geopend. Klik op "Actie" - "Bitmap vervangen …". Er zou een dialoogvenster moeten verschijnen. Selecteer in dit venster "Bestand openen met nieuwe bitmap", in het venster dat verschijnt, selecteer je het bestand met de achtergrond die je nodig hebt. Onthoud dat het bestand in BMP-formaat moet zijn. Klik op Openen en vervolgens op Vervangen. Wijzigingen opslaan (Bestand - Opslaan).

Stap 7

Dit beëindigt je kwelling, de begroeting en achtergrond zijn veilig veranderd. Mocht er iets misgaan, dan kun je het bestand altijd terugzetten met de kopie die je (hopelijk) hebt gemaakt voordat je begon. Veel succes!

Aanbevolen: