Wat Is Bios

Inhoudsopgave:

Wat Is Bios
Wat Is Bios

Video: Wat Is Bios

Video: Wat Is Bios
Video: How To - What is BIOS? 2024, Mei
Anonim

BIOS staat voor Basic Input/Output System. Het is een microschakeling op een moederbord met een eigen geheugen en firmware. BIOS dient om de systeeminstellingen van het moederbord zelf op te slaan - datum en tijd, apparaatdetectie en opstartinstellingen, evenals andere belangrijke parameters.

Wat is bios
Wat is bios

Het is nodig

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Om het BIOS van uw moederbord te openen, drukt u direct na het aanzetten van de computer op Del, F2 of Esc. De startknop is afhankelijk van het moederbord, lees over de vereiste knop in het startvenster van het moederbord. Als het de eerste keer niet lukt, probeer het dan opnieuw, omdat het BIOS vaak niet bij de eerste poging wordt ingeschakeld.

Stap 2

U kunt de tijd instellen, de datum instellen en de belangrijkste opslagapparaten van de computer bekijken in het eerste gedeelte van het BIOS: Standaard CMOS-functies. U kunt tussen secties navigeren met behulp van de pijltoetsen en binnenkomen en verlaten met de Enter- en Esc-toetsen. U kunt de gewenste datum en tijd ook eenvoudig in cijfers invoeren. In de regel is het BIOS standaard ingesteld op het 24-uurs tijdformaat.

Stap 3

In het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies kunt u opstartparameters wijzigen (prioriteit voor het selecteren van opslagapparaten), cache-instellingen, antivirusbescherming instellen voor schrijven naar de opstartsector, diagnostiek van harde schijven en enkele andere parameters. Zie de documentatie bij uw moederbord voor een volledige lijst. Als u niet over de documenten beschikt, gaat u naar de officiële website van de fabrikant en downloadt of bekijkt u de instructies.

Stap 4

U kunt de prioriteit voor het bepalen van de videostream configureren, evenals de werking van de zuid- en noordbruggen en de controllerinstellingen instellen in het gedeelte Geïntegreerde randapparatuur. Energie-opties zijn beschikbaar in het gedeelte Instellingen energiebeheer. U kunt de wijzigingen opslaan en vervolgens afsluiten met de F10-knop of het bijbehorende BIOS-item. Wees niet bang om in dit systeem te gaan en instellingen te maken - lees de instructies, vertaal onbegrijpelijke momenten of vraag het op het forum. Als u de instellingen niet zelf opslaat, zal het systeem u automatisch informeren over het opslaan wanneer u het BIOS verlaat.

Aanbevolen: