Hoe De Icq-geschiedenis Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Icq-geschiedenis Te Vinden
Hoe De Icq-geschiedenis Te Vinden

Video: Hoe De Icq-geschiedenis Te Vinden

Video: Hoe De Icq-geschiedenis Te Vinden
Video: ICQ 2001b 2002a 2024, Mei
Anonim

Zoals veel klanten van instant messaging-diensten houdt ICQ een geschiedenis bij van correspondentie met alle contacten. Het bekijken van de geschiedenis wordt uitgevoerd met behulp van een clientprogramma of met behulp van standaard Windows-tools.

Hoe de icq-geschiedenis te vinden
Hoe de icq-geschiedenis te vinden

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om ICQ-correspondentie te lezen, is door deze te bekijken met behulp van standaard clienttools van dit protocol. Om de geschiedenis van correspondentie met een specifiek contact te vinden, opent u het berichtenvenster door te dubbelklikken op de regel met de bijnaam van het gewenste contact. Klik vervolgens op de knop gemarkeerd met een pictogram in de vorm van de letter "H" (uit de Engelse "geschiedenis"), die zich tussen het chatveld en het tekstinvoerveld bevindt. Daarna wordt een speciaal venster geopend, waarin de hele geschiedenis van berichten in chronologische volgorde van boven naar beneden staat (helemaal onderaan staat het nieuwste bericht). Met deze viewer kunt u ook zoeken in de geschiedenis (de geaccepteerde naam van de correspondentie in ICQ) voor elk verzoek.

Stap 2

Correspondentie met elk contact in ICQ wordt automatisch opgeslagen in een speciaal.txt-bestand, dat met elke teksteditor kan worden bekeken. De correspondentiebestanden worden opgeslagen in een speciale map die zich in de programmamap bevindt. Als u bijvoorbeeld de geschiedenis van correspondentie van het QIP-programma, een alternatieve client van het ICQ-protocol, wilt bekijken, gaat u naar de map in C: Program FilesQIPUsers (UIN) History. In dit geval wordt de correspondentie met elk individueel contact opgeslagen in tekstbestanden, waarvan de namen overeenkomen met de UIN van het contact.

Stap 3

De berichtgeschiedenis kan onder andere worden opgeslagen in een apart.txt-bestand met behulp van de geschiedenisviewer. Standaard is de naam van dit bestand hetzelfde als de UIN van de contactpersoon, maar u kunt de naam op elk moment wijzigen. Om een eerder opgeslagen geschiedenis te vinden, gebruikt u een lokale zoekopdracht op bestandsnaam of woorden die erin voorkomen.

Aanbevolen: