Hoe Cache Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Cache Te Verwijderen
Hoe Cache Te Verwijderen

Video: Hoe Cache Te Verwijderen

Video: Hoe Cache Te Verwijderen
Video: How to Clear All Cache in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De cache (cache) is een onderdeel van het RAM-geheugen (of schijfgeheugen) voor het opslaan van eerder gebruikte gegevens, wat het proces van meervoudige toegang ertoe versnelt. Browsers gebruiken bijvoorbeeld een cache om kopieën van vaak bezochte sites op te slaan. De ongecontroleerde cache heeft echter de neiging om tot ongekende omvang te groeien, geheugen in beslag te nemen en de computer te vertragen. Dit betekent dat de cache moet worden opgeschoond.

De cache maakt deel uit van het RAM
De cache maakt deel uit van het RAM

instructies:

Stap 1

Zo blijft u bijvoorbeeld de pagina bijgewerkt op de server in de verouderde versie zien. U kunt deze fout oplossen door op de sneltoets Ctrl + R (voor Opera en Safari) of Ctrl + F5 (voor Mozilla Firefox, Internet Explorer, Chrome) te drukken.

Stap 2

De cache moet worden opgeschoond als: de schijfruimte opraakt, de browser crasht, afzonderlijke applicaties niet correct werken, enz.

Stap 3

U kunt tijdelijke bestanden op uw computer wissen met behulp van speciale hulpprogramma's: Ccleaner, Auslogics Disk Defrag, TuneUp, enz. Bovendien heeft elk van deze programma's zijn eigen mogelijkheden en focus, en gebruikersrecensies hierover verschillen.

Stap 4

Als u tijdelijke bestanden liever handmatig verwijdert, moet u het volgende selecteren: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - "Schijfopruiming".

Stap 5

Vervolgens moet u de C-schijf specificeren en de groepen bestanden selecteren die moeten worden verwijderd (bijvoorbeeld miniaturen (miniaturen), tijdelijke bestanden (Temp), archieven, enz.). Deze optie is meer geschikt voor zelfverzekerde pc-gebruikers.

Stap 6

Om de cache van de Mozilla Firefox-browser handmatig te wissen, kunt u het pad "gaan": C: Documenten en instellingen GEBRUIKERSNAAM Lokale instelling Toepassingsgegevens Mozilla Firefox-profielen Cacheprofielmap. Of gebruik het menu van de browser zelf: Extra - Wis recente geschiedenis - Details - Cache - Nu wissen.

Stap 7

Voor andere browsers is de opschoningsprocedure bijna identiek en verschilt deze in de eigenaardigheden van het menu. Soms moeten deze bewerkingen 3-4 keer worden herhaald om het gewenste resultaat te bereiken.

Er zijn ook speciale hulpprogramma's voor het wissen van de browsercache, bijvoorbeeld Index.dat Eraser (als u bestanden niet handmatig kunt verwijderen) of Google Removal Tool (een handig hulpmiddel voor site-eigenaren) en enkele andere.

Aanbevolen: