Een Schakelaar Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Schakelaar Aansluiten
Een Schakelaar Aansluiten

Video: Een Schakelaar Aansluiten

Video: Een Schakelaar Aansluiten
Video: Hoe installeer ik een Niko enkelpolige schakelaar? 2024, Mei
Anonim

In de moderne wereld zal je niemand verrassen met een computer of laptop in huis. En zelfs meerdere van dergelijke apparaten zijn geen luxe, maar een noodzakelijke maatregel. En natuurlijk willen gebruikers in zo'n situatie een miniatuur thuisnetwerk creëren. Het zal de uitwisseling van gegevens tussen computers vergemakkelijken en soms kan het zelfs internettoegang openen voor alle apparaten op het lokale netwerk tegelijk. In dergelijke situaties komt een apparaat met de naam "switch" te hulp.

Een schakelaar aansluiten
Een schakelaar aansluiten

Het is nodig

  • netwerk kabels
  • toegang tot het 220V netwerk

instructies:

Stap 1

Een switch is een apparaat dat is ontworpen om meerdere computers of laptops te verenigen in één lokaal netwerk. Er zijn switches met configureerbare en niet-configureerbare poorten. Als het niet nodig is om bepaalde switchpoorten te configureren, raden we aan om het tweede type te gebruiken, omdat het gemakkelijker is om ermee te werken.

Stap 2

Selecteer de locatie waar uw schakelaar zal worden geplaatst. Dit moet volgens een eenvoudige logica gebeuren: hoe dichter het zich bij alle computers van het toekomstige lokale netwerk bevindt, hoe minder meters netwerkkabel u nodig heeft. Overweeg de aanwezigheid van een stopcontact in de buurt van de schakelaar.

Stap 3

Sluit elke computer van het toekomstige lokale netwerk aan op de switch met netwerkkabels RJ 45. Als alle poorten in de switch gelijk zijn, kunt u verbinding maken met elke vrije. Als de switch configureerbare poorten bevat, is het beter om die computers aan te sluiten waarvan u de switch en het netwerk als geheel wilt bedienen.

Stap 4

Sluit de voeding aan op de schakelaar. Houd er rekening mee dat dit moet gebeuren op de plaats waar de minste kans op een stroomstoring is. Dit geldt met name voor beheerde switches, omdat je door het uitschakelen van een dergelijke switch niet alleen het risico loopt zonder een lokaal netwerk te zitten, maar ook alle instellingen kwijtraakt.

Aanbevolen: