Een Afbeelding Animeren

Een Afbeelding Animeren
Een Afbeelding Animeren

Video: Een Afbeelding Animeren

Video: Een Afbeelding Animeren
Video: Hoe maak je een animatie in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Geanimeerde afbeeldingen zijn een vrij originele oplossing, die bijvoorbeeld meer bezoekers naar uw site kunnen trekken. Het is niet moeilijk om zo'n truc uit te voeren; het is voldoende om de bekende grafische editor Adobe Photoshop of een ander programma met vergelijkbare functionaliteit te gebruiken.

Een afbeelding animeren
Een afbeelding animeren

Installeer en start Adobe Photoshop. Open via het menu "Bestand" het tabblad "Importeren" en klik op het item "Frames naar videolagen". Selecteer de animatie die op uw afbeelding of foto moet worden geplaatst (u moet eerst de bestandsnaam van deze afbeelding opschrijven of kopiëren) en voer de bestandsnaam in de vrije regel van het venster dat verschijnt.

Wacht tot het programma de animatie scheidt in frames en lagen. Selecteer het gereedschap Magic Eraser (in de vorm van een gumpictogram met een asterisk) en ruim de achtergrond van elk frame en elke laag op door erop te klikken met de muis. Om dit te doen, moet u de tool in het werkvenster tegen de achtergrond van de weergegeven afbeelding klikken. Als de afbeelding erg klein is en veel kleine details bevat, kunt u deze vergroten met Ctrl + muiswiel omhoog. Zo kun je zien welke elementen van de afbeelding zijn verwijderd en welke intact zijn gebleven.

Vouw de afbeelding die u wilt animeren uit tot volledig scherm. Houd Left Shift op je toetsenbord ingedrukt om alle lagen te selecteren. Sleep alle animatielagen naar je afbeelding. Klik in het animatievenster met de rechtermuisknop en klik in het contextmenu op het item "Frames maken van lagen". Zo worden alle lagen in frames verdeeld. De eerste met een statische afbeelding heb je niet meer nodig en kun je veilig verwijderen.

Laad je foto voor elk frame, voeg één voor één een laag toe, dan een frame en de gewenste afbeelding. Het is natuurlijk het beste om ervoor te zorgen dat alle lagen en frames consistent met elkaar zijn. Stel aan het einde de gewenste vertragingstijd in (bijvoorbeeld 0, 15 seconden) en gebruik animatie. Controleer het resultaat.

Als je een afbeelding wilt met een knipperende animatie van slechts enkele frames (bijvoorbeeld voor een banner), dan kan dat nog eenvoudiger. Maak eerst een lege laag door de functies "Laag" en "Nieuw" in het hoofdmenu te kiezen. U kunt ook op de knop links van het pictogram van het winkelwagentje klikken.

Selecteer het gereedschap Emmertje (G). Selecteer de gewenste kleur en klik op de afbeelding. Het zal volledig van kleur veranderen. Stel het overlaytype in op "Overlay" en stel de dekking van de afbeelding in. In dit geval wordt de onderste laag met de originele afbeelding erop weergegeven door de bovenste. Pas de dekking van de bovenste laag aan en stel de gewenste hoeveelheid duisternis in voor de hele afbeelding. Maak desgewenst nog een laag met witte vulling. Stel vervolgens de animatie in zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: