Hoe Te Animeren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Animeren In Photoshop
Hoe Te Animeren In Photoshop

Video: Hoe Te Animeren In Photoshop

Video: Hoe Te Animeren In Photoshop
Video: Animeren in photoshop 2024, April
Anonim

Animatie wordt gemaakt door verschillende frames te scrollen die van elkaar verschillen in een bepaalde volgorde en met een bepaald tijdsinterval. Met de eenvoudige tools van de grafische editor Adobe Photoshop kun je zelfs voor beginners afbeeldingen animeren. Het proces zelf vereist alleen aandacht en een logische benadering van de gebruiker.

Hoe te animeren in Photoshop
Hoe te animeren in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en bereid afbeeldingen voor die frames voor uw animatie worden. Plaats elk frame op een nieuwe enkele canvaslaag. Om het navigeren door de frames te vergemakkelijken, rangschikt u de lagen een voor een in dezelfde volgorde waarin ze in de animatie zullen schuiven.

Stap 2

Roep een venster op om met animatie te werken. Selecteer hiervoor het item "Venster" in de bovenste menubalk. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het item "Animatie". Standaard bevat het geopende venster slechts één frame dat overeenkomt met de momenteel geselecteerde laag.

Stap 3

Klik met de linkermuisknop op de knop met het driehoekje in de rechterbovenhoek van het venster "Animatie" en selecteer "Nieuw frame" in het vervolgkeuzemenu. U kunt zoveel frames tegelijk maken als er in uw animatie zullen zijn. Elk nieuw frame heeft een actieve laag - dit zou u niet moeten verwarren.

Stap 4

Klik op het eerste frame in het animatievenster om het actief te maken. Maak in het Lagenpaneel alle lagen onzichtbaar, behalve degene die uw eerste frame zal zijn. Klik erop met de linkermuisknop, je zult zien dat het eerste frame nu de afbeelding uit de actieve laag bevat.

Stap 5

Klik op het tweede frame in het venster "Animaties", verberg alle lagen op het canvas die je nog niet nodig hebt en maak de actieve laag van het tweede frame op het canvas. Schakel over naar het volgende frame. Herhaal deze reeks handelingen totdat aan elk frame een bijbehorende afbeeldingslaag van het canvas is toegewezen.

Stap 6

Nadat u de lagen aan de frames hebt gekoppeld, bepaalt u hoe vaak ze moeten worden herhaald. Standaard is een looping-animatie ingesteld, waarin na het laatste frame de hele reeks frames keer op keer wordt gescrold, te beginnen bij het eerste. Pas de gewenste instellingen aan door op het driehoekje van de eerste knop in de linkerbenedenhoek van het venster "Animatie" te klikken.

Stap 7

Onder elk frame bevindt zich een vervolgkeuzemenu waarmee u de vertragingstijd voor één frame kunt selecteren. Wijzig deze parameters indien nodig. Speel de animatie af door op het pictogram Afspelen te klikken om er zeker van te zijn dat je alles goed hebt gedaan.

Stap 8

Sluit desgewenst het animatievenster en sla het document op in.gif-formaat. Om dit te doen, selecteert u in het menu Bestand de optie Opslaan voor web en apparaten. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u nogmaals door de hele film kunt bladeren en aanvullende parameters voor het bestand kunt instellen.

Aanbevolen: