Hoe Maak Je Printerinkt?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Printerinkt?
Hoe Maak Je Printerinkt?

Video: Hoe Maak Je Printerinkt?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2023, Februari
Anonim

Printercartridges zijn vrij duur, zelfs als ze navulbaar zijn. Dit geldt met name voor inkjetprinters. Om geld en tijd te besparen, kunt u uw eigen goede inkt maken die lang kan worden gebruikt.

Hoe maak je printerinkt?
Hoe maak je printerinkt?

Het is nodig

Pigment voor verf (regenbooginkt of een andere inktsoort met een vergelijkbare samenstelling), glycerine, alcohol, injectiespuiten (om te tanken), patronen (navulbaar), gebruiksvoorwerpen voor het maken van verf (het vereiste aantal bekers)

instructies:

Stap 1

Om verf te maken, moet je eerst een kleurstof selecteren. Het moet in water oplosbaar zijn, in geen geval gepigmenteerd. Constructie- en autokleuren werken niet. U kunt voedingskleurstoffen gebruiken, maar deze mogen geen vanilline, melasse en suiker bevatten. Eventuele kleurstoffen moeten vooraf worden gefilterd en gekookt. Blijft er na het koken een residu achter, dan kun je deze inkt beter niet gebruiken.Er zijn verschillende manieren om printerinkt te maken.

Stap 2

Ongeveer 30% alcohol en glycerine worden aan de inkt toegevoegd. Vervolgens worden de ingrediënten gemengd en gekookt. Gemiddeld is het percentage glycerine ongeveer 20% van de totale oplossing. Voor 300 dpi printers, ongeveer 50%. Hoe hoger de dpi, hoe minder glycerine er wordt gebruikt.Vervolgens moet de oplossing 15 minuten worden gekookt en gefiltreerd (door watten of een papieren filter). Bij het maken van kwaliteitsverf is het sterk aan te raden om een ​​filter te gebruiken.

Stap 3

Controleer de stroomsnelheid van de inkt van de printerfabrikant voordat u gaat mengen. Deze vloeibaarheid zal de maatstaf zijn. Bij zelfproductie moet je naar zo'n consistentie streven. Om de vloeibaarheid te controleren, moet u de verf met een naald in een spuit gieten en de tijd noteren die nodig is om uit het gat te stromen. Bij een lage vloeibaarheid is het noodzakelijk om glycerine toe te voegen en de concentratie van het gebruikte pigment te verhogen (koken).

Stap 4

Printerinkt wordt alleen experimenteel gemaakt. Elke cartridgefabrikant heeft mogelijk zijn eigen recept. Bijvoorbeeld:

27% zwarte inkt + 18% alcohol + 55% glycerine;

40% zwarte inkt + 30% alcohol + 30% glycerine.

Populair per onderwerp