Hoe Een Bestand Te Verwijderen Waarbij De Prullenbak Wordt Omzeild

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Te Verwijderen Waarbij De Prullenbak Wordt Omzeild
Hoe Een Bestand Te Verwijderen Waarbij De Prullenbak Wordt Omzeild

Video: Hoe Een Bestand Te Verwijderen Waarbij De Prullenbak Wordt Omzeild

Video: De prullenbak in Microsoft Teams: Hoe haal je verwijderde bestanden weer terug? 2022, December
Anonim

Wanneer een bestand op de gebruikelijke manier wordt verwijderd, wordt het meestal in de prullenbak geplaatst. In dit geval blijft het op de harde schijf totdat het is gewist. Soms vereisen omstandigheden dat u een bestand verwijdert waarbij u de prullenbak omzeilt.

Hoe een bestand te verwijderen waarbij de prullenbak wordt omzeild
Hoe een bestand te verwijderen waarbij de prullenbak wordt omzeild

instructies:

Stap 1

Gebruik de sneltoets Shift + Delete om een ​​bestand te verwijderen zonder het in de prullenbak te plaatsen. Selecteer hiervoor het te verwijderen bestand met de muis of het toetsenbord en druk op deze toetsencombinatie. In plaats van een standaard dialoogvenster: "Weet u zeker dat u dit bestand naar de prullenbak wilt verplaatsen?" - u ziet een ander venster: "Wilt u dit bestand echt permanent verwijderen?" Bevestig uw wens door op de knop "Ja" te klikken. Het bestand is nu verwijderd zonder het in de prullenbak te plaatsen.

Stap 2

Als u bestanden op de gebruikelijke manier wilt verwijderen, maar ze desondanks niet in de prullenbak wilt plaatsen, breng dan wijzigingen aan in de eigenschappen ervan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het prullenbakpictogram op het bureaublad en selecteer het menu "Eigenschappen". Vink het vakje aan naast het item "Bestanden onmiddellijk na verwijdering vernietigen, zonder ze in de prullenbak te plaatsen" en sla de wijzigingen op. Als u nu bestanden verwijdert met de knop Verwijderen of de functie "Verwijderen", worden ze niet in de prullenbak geplaatst.

Stap 3

Daarnaast zijn er speciale programma's waarmee je bestanden volledig van je harde schijf kunt verwijderen. Tegelijkertijd passen ze niet in de prullenbak en is de mogelijkheid van hun daaropvolgende herstel met programma's voor het herstellen van verwijderde bestanden uitgesloten. Dit resultaat wordt bereikt door het herhaaldelijk herschrijven van de geheugencellen waarin het verwijderde bestand zich bevond, met behulp van speciale algoritmen. Voorbeelden van dergelijke programma's zijn Active ZDelete, Clean Disk Security, CCleaner, enz.

Populair per onderwerp