Een Bestand Met Extensie Uitpakken

Inhoudsopgave:

Een Bestand Met Extensie Uitpakken
Een Bestand Met Extensie Uitpakken

Video: Een Bestand Met Extensie Uitpakken

Video: Een Bestand Met Extensie Uitpakken
Video: Computertip: Bestand uitpakken 2024, Mei
Anonim

Bestanden die van internet zijn gedownload, worden vaak gearchiveerd. Het archief slaat informatie op in gecomprimeerde vorm, zodat u schijfruimte of verkeer kunt besparen bij verzending via internet. Om bestanden met de extensie *.rar, *.zip uit te pakken, hebt u een archiveringsprogramma nodig.

Een bestand met extensie uitpakken
Een bestand met extensie uitpakken

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem, WinRar-programma

instructies:

Stap 1

Om archiefbestanden uit te pakken met behulp van de grafische WinRar-shell, moet u de programmadistributiekit op uw computer installeren door het uitvoerbare bestand Wrar400ru.exe uit te voeren. (Je kunt de distributiekit krijgen op de officiële website van het programma). Installatie is eenvoudig.

Stap 2

Om het archiefbestand in het WinRar-programmavenster te openen, dubbelklikt u op het uitgepakte bestand of sleept u het archief naar het geopende WinRar-programmavenster of naar het WinRar-pictogram. U kunt het programma ook uitvoeren vanaf de opdrachtregel door de naam van het uitgepakte bestand op te geven als parameter C: Program FilesWinRARWinRaR.exe / full_name_your_file.

Stap 3

De inhoud van het bestand wordt weergegeven in het WinRar-venster. Markeer de mappen of bestanden die u wilt uitpakken. Dit doet u door met de muis te klikken of op de spatiebalk te drukken. U kunt een groep bestanden per masker selecteren met behulp van het numerieke toetsenbord "+" en "-".

Stap 4

Pak de geselecteerde bestanden uit door op de knop "Uitpakken" in de menubalk van het programma te klikken, of door tegelijkertijd op de toetsen alt="Afbeelding" en E te drukken. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend het archiefextractiepad in het rechtervenster of voer het in in de adresbalk. Informatie over het extractieproces wordt weergegeven in het statistiekenvenster.

Stap 5

U kunt *.msi-bestanden (installatiepakketten) uitpakken zonder hulpprogramma's van derden met behulp van het Msiexec.exe-installatieprogramma dat is ingebouwd in het Windows-besturingssysteem. Start "Opdrachtprompt" door het te vinden in het menu "Start - Programma's - Accessoires". Voer de volgende instructie in het opdrachtpromptvenster in: "MSIEXEC / a full_path_to_msi_file / qb TARGETDIR = full_path_to_folder_for_unpacked_data". Alle bestanden in het *.msi-bestand worden uitgepakt naar de opgegeven map.

Aanbevolen: