Hoe De Taakbeheerder Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbeheerder Te Openen
Hoe De Taakbeheerder Te Openen

Video: Hoe De Taakbeheerder Te Openen

Video: 8. Updates bij opstarten monitoren via instellen open venster taakbeheer 2022, November
Anonim

Het belangrijkste doel van het Windows-onderdeel Taakbeheer is het weergeven van lijsten met momenteel actieve toepassingen, processen en services. Deze lijsten bieden de mogelijkheid om applicaties en individuele processen geforceerd te sluiten. Het heeft ook de mogelijkheid om nieuwe applicaties te lanceren. Bovendien kunt u in Taakbeheer de mate van processorbelasting, de bedrijfstijd van de computer en het afsluiten, opnieuw opstarten, enz.

Hoe de taakbeheerder te openen
Hoe de taakbeheerder te openen

instructies:

Stap 1

Gebruik de sneltoets ctrl + alt = "Image" + delete om Taakbeheer te starten. Er zijn meestal twee knoppen ctrl en alt = "Image" op een standaard toetsenbord - het maakt niet uit welke combinatie van deze vier toetsen je gebruikt. Hetzelfde geldt voor de delete-toets - u kunt ook zijn duplicaat gebruiken, gecombineerd met het puntsymbool op het extra (numerieke) toetsenbord tussen de Enter- en Zero-toetsen. Als deze combinatie om de een of andere reden niet werkt, probeer dan de combinatie ctrl + shift + esc.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de ruimte op de taakbalk die vrij is van pictogrammen voor geopende programma's (dit is de strook langs de onderkant van het venster met de Start-knop, klok, enz.). Als gevolg hiervan verschijnt een contextmenu waarin ook het item "Taakbeheer" aanwezig is - selecteer het.

Stap 3

Gebruik het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's als een alternatieve manier om Taakbeheer op te roepen. Open hiervoor het hoofdmenu op de knop "Start" en selecteer daarin "Uitvoeren". Als in uw versie van het besturingssysteem dit item er niet is, gebruik dan de toetsencombinatie win + r. Voer in het dialoogvenster de opdracht taskmgr in en klik op de knop "OK" of druk op de Enter-toets - hierdoor wordt taakbeheer gestart.

Stap 4

Nadat dit OS-onderdeel is geopend, kunt u het venster naar de taakbalk minimaliseren. In het systeemvak (in het "vak") blijft het pictogram van de laadindicator van de computerprocessor staan. Om het dispatchervenster opnieuw uit te vouwen, kunt u dubbelklikken op deze indicator met de linkermuisknop, en met de rechtermuisknop wordt een contextmenu geopend dat een opdracht bevat om dit OS-onderdeel te sluiten.

Populair per onderwerp