Line-in Inschakelen

Inhoudsopgave:

Line-in Inschakelen
Line-in Inschakelen

Video: Line-in Inschakelen

Video: Line-in Inschakelen
Video: Как использовать микрофонный разъем в качестве линейного входа 2024, Mei
Anonim

Line In is de ingang van elk apparaat (niet alleen elektronisch), waarbij het uitgangssignaalniveau evenredig is met het ingangsniveau. Met andere woorden, dit is de ingang, die het signaal (standaard) op geen enkele manier verwerkt. Op computergeluidskaarten is de line-in meestal een blauwe aansluiting. Wordt gebruikt om een gitaar, cd-speler, radio en andere apparaten aan te sluiten op een geluidskaart, waarvan het signaal aan de uitgang geen extra bewerking nodig heeft.

Line-in inschakelen
Line-in inschakelen

instructies:

Stap 1

Line-in is meestal standaard ingeschakeld en als u geen geluid hoort wanneer u een apparaat aansluit, moet u voor het volgende zorgen:

- zijn de stuurprogramma's op uw geluidskaart geïnstalleerd?

- is de line-in ingesteld als line-in (voor sommige geluidskaarthulpprogramma's)?

- is het volume-uitgang in de mixer?

Stap 2

De stuurprogramma's moeten samen met de geluidskaart op een schijf worden geleverd of vooraf op uw computer zijn geïnstalleerd (als deze nieuw is). Anders moet u het model van de geluidskaart achterhalen en het benodigde stuurprogramma van internet downloaden.

Stap 3

Voor sommige hardwarefabrikanten zijn, samen met de stuurprogramma's, speciale hulpprogramma's geïnstalleerd, uitgebreide analogen van de Windows-mixer. Bijvoorbeeld Realtec. In dergelijke gevallen moet u dit programma uitvoeren en kijken of de lijningang is geactiveerd. De snelkoppeling voor dit programma is meestal te vinden in het systeemvak naast de klok. Vink in het instellingenvenster dat wordt geopend het vakje aan of klik op de knop "inschakelen" naast het lijninvoerpictogram (blauwe invoer). Daarna zou het moeten worden ingeschakeld. Open in hetzelfde programma de mixer of ga naar het overeenkomstige gedeelte van de instellingen. Hier moet u ervoor zorgen dat de volumeregeling die overeenkomt met de line-in omhoog staat. Anders ophalen.

Stap 4

Als u geen extra hulpprogramma's hebt geïnstalleerd of niet weet hoe u ze moet uitvoeren, kunt u de systeemmixer gebruiken. Het is gevestigd op:

Voor Windows XP: Start> Instellingen> Configuratiescherm> Geluiden en audioapparaten> tabblad: Volume> Geavanceerd …

Het venster van de systeemmixer wordt geopend. Zoek het opschrift "Lin. Ingang". Daaronder ziet u een volumeschaal en een selectievakje met het label "Uit". Het selectievakje naast deze inscriptie moet worden verwijderd en de volumeschuifregelaar moet naar het gewenste volumeniveau worden verplaatst.

Voor Windows 7: Start> Configuratiescherm> Hardware en geluiden> klik onder "Geluid" op: "volume aanpassen". Verhoog vervolgens onder het label "Line In" de volumeschuifregelaar naar het gewenste niveau.

Aanbevolen: