Hoe Een Cel In Excel Te Beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cel In Excel Te Beveiligen
Hoe Een Cel In Excel Te Beveiligen

Video: Hoe Een Cel In Excel Te Beveiligen

Video: MS Excel - Protect Cells 2022, December
Anonim

Microsoft Office Excel biedt mogelijkheden voor gegevensbescherming. Het kan worden toegepast op een boek, blad, cellen, besturingselementen. Om een ​​cel te beschermen tegen wijzigingen of om er onjuiste gegevens in in te voeren, moet u zich wenden tot de tools van het programma.

Hoe een cel in Excel te beveiligen
Hoe een cel in Excel te beveiligen

instructies:

Stap 1

Om een ​​cel te beschermen tegen het invoeren van onjuiste gegevens, selecteert u de cel die u nodig hebt of een specifiek bereik. Ga naar het tabblad Gegevens. Klik in het gedeelte "Werken met gegevens" op de knop "Gegevensvalidatie". Een nieuw dialoogvenster "Invoerwaarden valideren" wordt geopend.

Stap 2

Maak het tabblad "Parameters" actief en stel het type gegevens in dat in de cel mag worden ingevoerd met behulp van de vervolgkeuzelijst in de groep "Conditie controleren". Stel indien nodig aanvullende parameters in waarmee de waarden die in de cel zijn ingevoerd, worden geëvalueerd.

Stap 3

Op de tabbladen Invoerbericht en Foutbericht kunt u hints invoeren om gebruikers te helpen begrijpen in welke indeling gegevens aan cellen mogen worden toegevoegd en tekst opgeven om te waarschuwen voor onjuiste acties. Nadat u alle noodzakelijke wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op de knop OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Het venster "Validatie van ingevoerde waarden" wordt automatisch gesloten.

Stap 4

Om te voorkomen dat de cel verandert, selecteert u het bereik dat u nodig hebt en opent u het tabblad "Home". Klik in het gedeelte "Cellen" op de knop "Formaat". U kunt ook met de rechtermuisknop in de geselecteerde cellen klikken en Cellen opmaken selecteren in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Bescherming" en plaats de markering in het veld "Beveiligde cel". Pas de nieuwe instellingen toe door op de knop OK te klikken. Celbeveiliging wordt alleen ingeschakeld als het hele blad is beveiligd.

Stap 6

Bladbeveiliging is ingeschakeld op het tabblad Controleren. Ga ernaartoe en klik op de knop "Blad beschermen" in het gedeelte "Wijzigingen". Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. Plaats markeringen voor die items die u geschikt acht.

Stap 7

Voer indien nodig het wachtwoord in op de daarvoor bestemde regel en klik op de knop OK. Er verschijnt een extra venster, bevestig het wachtwoord dat u zojuist hebt ingevoerd en klik op de knop OK. Wanneer u daarna een cel probeert te wijzigen, zal het programma de gebruiker laten weten dat deze is beveiligd tegen wijzigingen.

Populair per onderwerp