Een Netwerk Opzetten Met Twee NIC's

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Opzetten Met Twee NIC's
Een Netwerk Opzetten Met Twee NIC's

Video: Een Netwerk Opzetten Met Twee NIC's

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Multiple Nics to Bind Bandwidth 2023, Januari-
Anonim

De redenen voor het gebruik van twee of meer netwerkinterfaces kunnen verschillen. Een van de meest voorkomende toepassingen voor twee netwerkkaarten is het verbinden van twee netwerken met behulp van een netwerkbrug.

Een netwerk opzetten met twee NIC's
Een netwerk opzetten met twee NIC's

Het is nodig

  • - een computer;
  • - twee netwerkkaarten.

instructies:

Stap 1

U moet twee netwerken verbinden. Sluit bijvoorbeeld een extra subnet aan op het hoofdnetwerk met internettoegang. Om deze functie te implementeren, kunt u een switch of een computer met twee netwerkkaarten gebruiken.

Stap 2

Bepaal welke van de bestaande netwerkverbindingen op welk netwerk wordt aangesloten. Local Area Connection maakt bijvoorbeeld verbinding met Netwerk 1 en Local Area Connection 2 maakt verbinding met Netwerk 2. Configureer en test de verbindingen één voor één.

Stap 3

Als er een DHCP-server op het hoofdnetwerk draait, laat u de instellingen voor Local Area Connections ongewijzigd. In dit geval wordt het IP-adres automatisch toegewezen. Als er geen DHCP-server is, vult u de vereiste configuratievelden handmatig in. Controleer de functionaliteit van deze verbinding. Menu "Start - Uitvoeren - cmd". Voer in het venster dat verschijnt de opdracht uit: ipconfig. Als resultaat ziet u de toegewezen: IP-adres, subnetmasker, gateway en DNS-server.

Een voorbeeld van het uitvoeren van de opdracht ipconfig
Een voorbeeld van het uitvoeren van de opdracht ipconfig

Stap 4

Schakel Local Area Connection uit en ga verder met het configureren van Local Area Connections 2. Gebruik statische adressen als experiment. Bijvoorbeeld: IP-adres (192.168.0.15), subnetmasker (255.255.255.0), gateway (192.168.0.1). Klik in LAN-verbinding 2 met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen. Ga naar "Internet Protocol (TCP / IP)" en klik op "eigenschappen". Selecteer in het venster dat verschijnt "Gebruik het volgende IP-adres:", voer onze configuratie in en bevestig met de "Ok"-knoppen. Controleer of de verbinding werkt.

Stap 5

Maak beide verbindingen actief en selecteer ze. Open het contextmenu en selecteer "Bridge Connection". Wacht tot het einde van het configuratieproces. Open de eigenschappen van de gemaakte netwerkbrug, selecteer "Internet Protocol TCP / IP" en voer de configuratiegegevens van "Stap 4" in, maar geef het volgende vrije IP-adres op, in ons geval is dit 192.168.0.16. Bevestig de configuratie met de knop "OK". Als resultaat krijg je twee netwerken verbonden door twee netwerkkaarten.

Populair per onderwerp