Hoe SATA In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe SATA In BIOS In Te Schakelen
Hoe SATA In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe SATA In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe SATA In BIOS In Te Schakelen
Video: Hoe te repareren harde schijf kan niet worden gedetecteerd in BIOS op moederbord? | ASUS SUPPORT 2024, Mei
Anonim

BIOS, ook wel het basis input/output systeem genoemd, zorgt ervoor dat de computer opstart en zorgt ervoor dat het besturingssysteem met de hardware kan werken. Met name in het BIOS worden veel apparaten in- en uitgeschakeld, bijvoorbeeld harde schijven.

Hoe SATA in BIOS in te schakelen
Hoe SATA in BIOS in te schakelen

instructies:

Stap 1

Bij het aansluiten van een harde schijf detecteert het BIOS deze meestal vanzelf, hier zouden geen problemen mee moeten optreden. Maar aangezien de harde schijven verschillende interfaces hebben - de oude IDE en de nieuwe SATA - moet u de instellingen controleren en, indien nodig, de nodige instellen. Als IDE eerder was blootgesteld, zal de computer de SATA-schijf zien, maar de harde schijf zal veel langzamer werken dan zou moeten.

Stap 2

Om wijzigingen in de BIOS-instellingen aan te brengen, moet u eerst het basis I / O-systeem invoeren. Gewoonlijk verschijnt er een prompt wanneer de computer opstart, bijvoorbeeld: Druk op F2 om naar setup te gaan. Als er geen prompt is, probeer dan de volgende toetsen: Del, Esc, F1, F2, F3, F10. Soms worden toetscombinaties gebruikt, bijvoorbeeld: Ctrl + Alt + Esc, Ctrl + Alt + Del, Ctrl + Alt + Ins, Fn + F1.

Stap 3

Nadat u het BIOS hebt geopend, moet u de gewenste regel vinden om de instellingen te wijzigen. Aangezien de BIOS-versies anders zijn, kijkt u op de tabbladen voor verwijzingen naar SATA, IDE, AHCI. Wanneer u ze vindt, wijzigt u IDE in SATA door de vereiste waarde in de lijst te selecteren. De vereiste waarde kan ook worden aangeduid als SATA AHCI MODE of AHCI MODE. In sommige gevallen hoeft u alleen het IDE-item in te stellen op uitgeschakeld (uitgeschakeld) en SATA in te stellen op ingeschakeld (ingeschakeld).

Stap 4

Nadat u de gewenste waarden hebt ingesteld, slaat u de wijzigingen op door op F10 te drukken. Selecteer Ja in het venster dat verschijnt of typ Y en druk op Enter. Na het opnieuw opstarten werkt de schijf in de vereiste modus.

Stap 5

Soms probeert de gebruiker de SATA-waarde in het BIOS te wijzigen in IDE, omdat het systeem bij het installeren van het besturingssysteem meldt dat er geen schijven zijn gevonden. De reden hiervoor is het ontbreken van SATA-stuurprogramma's op de installatieschijf. Een van de oplossingen voor het probleem is om de schijf tijdelijk in IDE-modus te zetten, maar het zou juister zijn om gewoon een nieuwere installatieschijf met Windows te zoeken. Dit probleem doet zich niet meer voor op schijven met Windows 7 en Windows XP SP3.

Stap 6

Onthoud dat SATA-schijven een andere voedingsconnector hebben dan IDE-schijven. Mogelijk hebt u een voedingsadapter nodig om verbinding te maken.

Aanbevolen: