Hoe De Sata-modus In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Sata-modus In Te Schakelen
Hoe De Sata-modus In Te Schakelen

Video: Hoe De Sata-modus In Te Schakelen

Video: Hoe De Sata-modus In Te Schakelen
Video: How to enable SATA MODE TO AHCI/optane with raid 2024, April
Anonim

SATA-modus breidt de mogelijkheden van het werken met de harde schijf van een computer aanzienlijk uit. Harde schijven die met deze interface werken, kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in de AHCI-modus. Dit versnelt de harde schijf aanzienlijk, vermindert ruis en versnelt het laden van het besturingssysteem. U kunt ook andere SATA-bedrijfsmodi selecteren. Meer details over elk van hen zijn te vinden op verschillende internetbronnen of met behulp van relevante literatuur.

Hoe de sata-modus in te schakelen
Hoe de sata-modus in te schakelen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

U kunt de SATA-bedrijfsmodus inschakelen in het BIOS-menu van het moederbord. Zet uw computer aan. Onmiddellijk nadat u de stroom hebt ingeschakeld, moet u op de Del-toets drukken. Afhankelijk van uw moederbordmodel zijn er mogelijk andere opties in plaats van de Del-toets. Meer hierover vind je in de documentatie bij je moederbord of op de website van de fabrikant.

Stap 2

Afhankelijk van het moederbordmodel kan de optie om de SATA-modus in te schakelen zich in verschillende secties bevinden. Deze optie is in principe te vinden op het tabblad Configuratie. Zoek in dit tabblad de regel On Chip Sata Chanel. Stel dit in op Inschakelen, wat Ingeschakeld betekent. De regel On Chip Sata-type moet er ook naast staan. In deze regel moet u selecteren in welke SATA-modus uw harde schijf zal werken.

Stap 3

Het wordt aanbevolen om Native IDE te kiezen uit alle beschikbare opties. De prestaties van de harde schijf in deze modus zijn meestal sneller. Ook in de lijst met mogelijke modi kan AHCI voorkomen, wat de snelst mogelijke werking van de harde schijf garandeert. Officieel alleen ondersteund op Windows Vista en Windows 7. Als AHCI wordt vermeld, kiest u ervoor. Nadat u de gewenste optie hebt geselecteerd, verlaat u het BIOS en zorgt u ervoor dat u alle instellingen opslaat. De computer zal opnieuw opstarten en de harde schijf zal dan werken in de modus die u hebt geselecteerd.

Stap 4

Als u de AHCI-modus hebt geselecteerd en nadat u het BIOS hebt afgesloten en alle instellingen hebt opgeslagen, wordt de computer voortdurend opnieuw opgestart, dan moet u een andere SATA-interface selecteren. Dit is te wijten aan het feit dat het in sommige gevallen voor de juiste werking van de AHCI-modus nodig is om afzonderlijke stuurprogramma's te downloaden, die te vinden zijn op de website van de fabrikant van het moederbord. Selecteer in dit geval Native IDE. Later, indien nodig, kunt u stuurprogramma's downloaden en AHCI installeren. Soms kan het nodig zijn om het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Aanbevolen: