Windows Starten Vanaf Een Flashstation

Inhoudsopgave:

Windows Starten Vanaf Een Flashstation
Windows Starten Vanaf Een Flashstation

Video: Windows Starten Vanaf Een Flashstation

Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2022, December
Anonim

Tegenwoordig hoeft u geen besturingssysteem (OS) op de harde schijf van uw computer te installeren om het te laten werken. Het kan naar een flashstation worden geschreven en op elke computer worden uitgevoerd. Het is erg handig wanneer het vereiste besturingssysteem altijd "bij de hand" is en u het op elk moment kunt downloaden zonder het op de harde schijf te installeren.

Windows starten vanaf een flashstation
Windows starten vanaf een flashstation

Het is nodig

Computer, flashstation, Windows Xp Live CD / USB Edition, UNetbootin-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Om te beginnen heb je een flashdrive nodig, bij voorkeur 8 gigabyte aan capaciteit. Het hangt allemaal af van de versie van Windows die u gaat gebruiken. De handigste manier is om een ​​speciale uitgeklede versie van internet te downloaden. Bijvoorbeeld Windows Xp Live CD / USB-editie. Dit betekent dat het besturingssysteem zal opstarten vanaf de USB-stick.

Stap 2

Nadat u de juiste versie van Windows hebt gedownload, formatteert u uw flashstation. Download dan het UNetbootin-programma. Het zal u helpen om Windows naar een USB-flashstation te schrijven. Installeer het programma na het downloaden op uw computer. Start het op. Zoek de regel "Disk Image" en selecteer de ISO-waarde. Tegenover de regel "Bestandsafbeelding" staat een knop om door bestanden te bladeren. Klik op deze knop en geef het pad naar de Windows-afbeelding op.

Stap 3

Zoek de regel "Type" in het programmavenster en geef de waarde "USB-apparaat" op. Selecteer tegenover de regel "Media" de flashdrive waarop Windows wordt geïnstalleerd en klik vervolgens op OK. Het proces van het schrijven van het besturingssysteem naar de flashdrive die u hebt opgegeven, begint. Na voltooiing van het proces wordt Windows op de USB-stick geïnstalleerd.

Stap 4

Ga nu naar het BIOS en schakel de opstartoptie van de USB-drive in. Selecteer ook de flashdrive als de eerste bron voor het opstarten van het systeem. Sla de instellingen op in het BIOS en sluit het systeem af. De computer wordt opnieuw opgestart en het proces van het starten van het besturingssysteem vanaf de flashdrive begint.

Populair per onderwerp