Oude BIOS: Hoe Het Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Oude BIOS: Hoe Het Te Herstellen
Oude BIOS: Hoe Het Te Herstellen

Video: Oude BIOS: Hoe Het Te Herstellen

Video: Oude BIOS: Hoe Het Te Herstellen
Video: Een Meisje Wist Niet dat een Camera Haar Filmde, dus Deed Ze Dit 2024, Mei
Anonim

Het vervangen van de moederbordsoftware kan de prestaties van uw computer verbeteren en nieuwe aanpassingsmogelijkheden toevoegen. Dit proces mag alleen worden uitgevoerd na zorgvuldige voorbereiding en het lezen van de juiste instructies.

Oude BIOS: hoe het te herstellen
Oude BIOS: hoe het te herstellen

Noodzakelijk

  • - Firmwarebestand;
  • - firmwareprogramma.

instructies:

Stap 1

Als u het BIOS al hebt bijgewerkt en de oude versie wilt retourneren, download dan de vereiste firmware. Om dit te doen, is het beter om de officiële website van de fabrikant van het gebruikte moederbord te gebruiken. Werk je met een laptop, bezoek dan de website van de ontwikkelaar van dit mobiele computermodel.

Stap 2

Download daar de flasher en de vereiste softwareversie. Als u de originele BIOS-versie niet hebt gevonden, download dan een nieuwere firmware die minimaal verschilt van de oorspronkelijke. Meestal geven de sites de releasedatum van de firmware aan.

Stap 3

Reset het BIOS voordat u het software-upgradeproces start. Open hiervoor dit menu nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. Selecteer Standaardinstellingen gebruiken of CMOS resetten en druk op Enter. Bevestig de bewerkingen door op de Y-toets te drukken.

Stap 4

Zorg voor een betrouwbare stroombron. Als u een laptop gebruikt, laadt u de batterij op en sluit u de mobiele computer aan op een stopcontact. Bij het werken met een stationaire computer is het beter om een ononderbroken stroomvoorziening te gebruiken. Zo niet, flash dan 's nachts het BIOS. Dit verkleint de kans op een stroomstoring.

Stap 5

Voer na het laden van het besturingssysteem het flasher-programma uit. De naam hangt af van het model van het moederbord en de fabrikant. Selecteer het vereiste firmwarebestand en klik op de knop Start. Wacht op de software-update. De computer kan automatisch opnieuw worden opgestart tijdens dit proces of nadat het is voltooid.

Stap 6

Open het BIOS-menu en zorg ervoor dat u over alle vereiste functies beschikt. Configureer de instellingen voor uw computer. Sla de wijzigingen op en start uw pc opnieuw op.

Aanbevolen: