Hoe De Bios Van Een Computer Binnen Te Gaan

Inhoudsopgave:

Hoe De Bios Van Een Computer Binnen Te Gaan
Hoe De Bios Van Een Computer Binnen Te Gaan

Video: Hoe De Bios Van Een Computer Binnen Te Gaan

Video: PC BIOS Settings 2022, December
Anonim

Het BIOS is het "Basic Input-Output System" geïmplementeerd in de vorm van firmware en geschreven in het CMOS-circuit. Met deze firmware heeft het besturingssysteem van de computer toegang tot alle hardware en aangesloten apparaten.

Hoe de bios van een computer binnen te gaan
Hoe de bios van een computer binnen te gaan

instructies:

Stap 1

BIOS helpt gebruikers bij het configureren van connectiviteit voor apparaten zoals harde schijf en RAM, evenals het aanpassen van de processorfrequentie, het wijzigen van de hardware-opstartvolgorde, het aanpassen van de systeemklok en meer.

Het BIOS kan niet worden ingevoerd vanuit de Windows-shell. Het eerste dat u moet doen om het BIOS te openen, is door de computer opnieuw op te starten of aan te zetten. Voordat het besturingssysteem begint te laden, terwijl verschillende informatie over de hardware en de pc-fabrikant wordt weergegeven, drukt u op de DEL-toets ("Delete") aan de rechterkant van het hoofdtoetsenbord, boven de pijltoetsen.

Meestal, wanneer apparaten worden opgestart, kan een van de regels op een zwarte achtergrond "druk op delete voor installatie" lezen. Op dit moment moet u op de DEL-toets drukken. Het is het beste om deze knop meerdere keren achter elkaar in te drukken om het moment niet te missen.

Als alles correct is gedaan, gaat het scherm enkele seconden uit, of zie je nieuwe systeemregels erop, waarna het BIOS wordt gestart.

Stap 2

Merkcomputers en laptops gebruiken vaak hun eigen BIOS-oproepsleutel. In zo'n geval kan de gebruiker niet doen als hij niet in het BIOS komt? Probeer de volgende knoppen in te drukken voordat u het besturingssysteem start, afhankelijk van de fabrikant van uw moederbord of laptop:

ESC (Toshiba);

F1 (AMD, Advanced Micro Devices, Inc., Acer, Dell, Gateway, Toshiba);

F1 + Fn (Dell);

F2 (ALR Advanced Logic Research, Inc., Acer, Gateway, Sony VAIO);

F3 (Sony VAIO, Dell);

F10 (Compaq);

Ctrl + Alt + Ins en vervolgens Ctrl + Alt + Del (IBM PS / 2).

Populair per onderwerp