Wifi Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Wifi Uitschakelen
Wifi Uitschakelen

Video: Wifi Uitschakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Wifi in- of uitschakelen 2023, Februari
Anonim

Actief gebruik van de wifi-adapter van een laptop of tablet vermindert de levensduur van de batterij aanzienlijk. Er worden speciale maatregelen aanbevolen om energie te besparen.

Wifi uitschakelen
Wifi uitschakelen

instructies:

Stap 1

Zet uw mobiele computer aan. Nadat het Windows-besturingssysteem is geladen, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram voor netwerkverbindingen. Het bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het bureaublad.

Stap 2

Markeer een actieve draadloze verbinding en klik op de knop Uitschakelen. Wacht tot het lopende proces is voltooid. Houd er rekening mee dat nadat de netwerkverbinding is verbroken, de adapter nog steeds werkt.

Stap 3

Schakel de Wi-Fi-adapter volledig uit voor maximale energiebesparing. Druk hiervoor op een combinatie van speciale toetsen. Als deze functie niet wordt geleverd door de laptopontwikkelaars, sluit u de adapter softwarematig af.

Stap 4

Open Apparaatbeheer van het Windows-besturingssysteem. U kunt in dit menu komen via de eigenschappen van het item "Computer". Vind uw wifi-adapter tussen andere netwerkapparaten. Klik met de rechtermuisknop op de naam ervan.

Stap 5

Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Uitschakelen". Bevestig de deactivering van de geselecteerde apparatuur.

Stap 6

Als u een Android-tablet gebruikt, zet u het apparaat aan en gaat u naar het hoofdmenu. Selecteer het item "Instellingen" en ga naar het subitem "Draadloze netwerken".

Stap 7

Open het menu voor het bewerken van wifi-netwerkinstellingen. Schakel nu het selectievakje "Wi-Fi-adapter" uit. Hiermee wordt dit apparaat uitgeschakeld. Als u de verbinding met het actieve netwerk wilt verbreken, klikt u op de naam en selecteert u "Uitschakelen".

Stap 8

Houd nu uw vinger of stylus op de naam van dit netwerk. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Geen verbinding maken met dit netwerk". Dit voorkomt automatische verbinding met dit toegangspunt.

Stap 9

Keer terug naar het vorige menu en schakel de functie "Automatisch verbinding maken met onbeveiligde netwerken" uit. Wijzig de instelling in 'Melden wanneer beschikbare netwerken zijn gevonden'.

Populair per onderwerp