Autorun Instellen

Inhoudsopgave:

Autorun Instellen
Autorun Instellen

Video: Autorun Instellen

Video: Autorun auf USB-Stick 2022, December
Anonim

Wanneer een besturingssysteem op een computer wordt geladen, wordt een set van bepaalde componenten, services en programma's mee geladen. Ze kunnen niet allemaal gewild zijn. Bovendien kunnen ze veel van de bronnen van uw pc gebruiken. Door onnodige programma's en componenten uit te schakelen, kunt u daarom computerbronnen vrijmaken. Ook zal een volledige belasting van het besturingssysteem sneller zijn.

Autorun instellen
Autorun instellen

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Om de autorun van het besturingssysteem te configureren, kunt u het ingebouwde hulpprogramma gebruiken. Je kunt er zo aan beginnen. Klik op Begin. Selecteer vervolgens "Alle programma's" en "Standaardprogramma's". Klik in standaardprogramma's op "Command Line". Typ msconfig bij de opdrachtprompt. Hierdoor wordt het venster Systeemconfiguratie geopend.

Stap 2

In het eerste tabblad "Algemeen" kunt u het type laden van het besturingssysteem selecteren. Dit is ofwel "Normaal opstarten", wat betekent dat alle componenten worden geladen, of "Diagnostisch opstarten", wanneer alleen basisservices en componenten worden geladen.

Stap 3

Er is ook een item "Selectief starten". Als u het aanvinkt, moet u van onderaf de onderdelen van het besturingssysteem selecteren die automatisch worden geladen. Onderdelen die u niet aanvinkt, starten niet. Als u bijvoorbeeld het vakje naast "Opstartitems laden" niet aanvinkt, wordt geen van deze items geladen. Zo kun je zelfstandig kiezen welke componenten samen met het besturingssysteem starten.

Stap 4

U kunt ook het automatisch starten van besturingssysteemservices configureren. Ga hiervoor naar het tabblad "Diensten". Er verschijnt een lijst met actieve services. Als u een specifieke service wilt uitschakelen, schakelt u eenvoudig het selectievakje naast de naam uit. Nu laadt hij niet.

Stap 5

Nadat u naar het tabblad "Opstarten" bent gegaan, kunt u het laden van extra componenten van verschillende programma's configureren. Het principe van in-/uitschakelen is hetzelfde: vink het vakje aan of uit.

Stap 6

Op het tabblad "Boot" kunt u aanvullende opstartparameters voor het besturingssysteem configureren, bijvoorbeeld opstartopties voor het besturingssysteem in de veilige modus selecteren. Nadat alle benodigde opstartinstellingen zijn geselecteerd, klikt u op "Toepassen" en OK.

Populair per onderwerp