Een Screenshot Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Screenshot Invoegen
Een Screenshot Invoegen

Video: Een Screenshot Invoegen

Video: excel 2010 NL schermafbeelding invoegen 2022, November
Anonim

Een screenshot - een screenshot - wordt meestal gemaakt om het aan iemand anders te laten zien. Dit is soms nodig in gevallen waarin de geadresseerde niet ziet wat er op het scherm van deze computer gebeurt. Werken met schermafbeeldingen bestaat meestal uit twee fasen. Het doel van de eerste is om een ​​screenshot te maken en de tweede is om deze aan de ontvanger te laten zien. Terwijl het probleem van de eerste fase kan worden opgelost door simpelweg op de toets Print Screen te drukken, hangt de oplossing van de tweede af van de software die wordt gebruikt om met de geadresseerde te communiceren.

Een screenshot invoegen
Een screenshot invoegen

instructies:

Stap 1

Plaats de schermafbeelding op het klembord van het besturingssysteem - druk op de toets Print Screen.

Stap 2

Als u een schermafbeelding in een tekstdocument moet invoegen en u hebt de mogelijkheid om Microsoft Office Word te gebruiken, dan is de procedure heel eenvoudig. Nadat het programma is gestart en het vereiste document is geladen, plaatst u de invoegcursor op de locatie van de toekomstige locatie van de schermafbeelding. Gebruik dan de plakbewerking: selecteer een dergelijk item in het contextmenu of druk op de toetsencombinatie Ctrl + V. Na het invoegen kan de schermafbeelding worden aangepast aan de grootte van het document met behulp van de tools van de "Werken met afbeeldingen: Opmaak" extra tabblad.

Stap 3

Als u een schermafbeelding wilt invoegen in berichten op webforums, blogs, sociale netwerksites of andere internetbronnen, moet u deze in een bestand opslaan. Word helpt hierbij niet, omdat het documentformaat dat het opslaat niet als afbeelding op de webpagina verschijnt. Gebruik bijvoorbeeld de standaard grafische editor van Windows - MS Paint. Zoek een link om het te starten in het hoofdmenu van het besturingssysteem en open de applicatie. Hiermee wordt automatisch een leeg document gemaakt. Druk op Ctrl + V en de momentopname in het geheugen wordt in het document ingevoegd.

Stap 4

Gebruik de "sneltoetsen" Ctrl + S om het dialoogvenster voor het opslaan van bestanden te openen en selecteer jpeg, gif of.

Stap 5

Voeg het screenshot-bestand toe aan uw bericht. De volgorde van acties op verschillende webbronnen kan hetzelfde of verschillend zijn, afhankelijk van de scripts die op deze sites worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld op het sociale netwerk Vkontakte een screenshot wilt invoegen, klikt u op de link "Bijvoegen" onder de rechterrand van het berichtinvoerveld. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Foto" en klik in het geopende aparte venster op de knop "Bladeren". Er wordt een standaarddialoogvenster geopend voor het zoeken naar een bestand op de computer Zoek de schermafbeelding die u zojuist hebt gemaakt, selecteer deze en klik op Openen. Daarna verschijnt een verkleinde voorbeeldafbeelding onder het bericht dat u typt en kunt u het verzenden.

Populair per onderwerp