Een Verloren Bestand Terugvinden

Inhoudsopgave:

Een Verloren Bestand Terugvinden
Een Verloren Bestand Terugvinden

Video: Een Verloren Bestand Terugvinden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Vind verloren bestanden terug in Windows (Consumentenbond) 2023, Januari-
Anonim

Heel vaak verdwijnen bestanden die we dringend nodig hebben ergens. We worden bang en denken dat we ze niet kunnen vinden. Maar in werkelijkheid is het vinden van het bestand veel gemakkelijker dan het klinkt.

Een verloren bestand terugvinden
Een verloren bestand terugvinden

instructies:

Stap 1

Zoek een bestand op naam. Als u precies weet hoe het bestand heet, gaat het zoeken snel. Als u zich slechts een deel van de naam herinnert, is dit voldoende - de zoekopdracht toont alle bestanden met deze tekens in hun naam. Klik op Start - Zoeken - Bestanden en mappen. U kunt het beste eerst de meest algemene zoekopdracht gebruiken: selecteer Bestanden en mappen. Voer de volledige naam of een deel ervan in. Standaard doorzoekt het zoekprogramma alle schijven op uw computer tegelijk, maar als u weet waar het bestand dat u zoekt zich kan bevinden, kunt u zelf de zoeklocatie selecteren. Klik op Zoeken. Als resultaat verschijnen er bestanden die aan de zoekcriteria voldoen. Deze bestanden kunnen rechtstreeks vanuit het zoekvak worden geopend.

Stap 2

Zoek een bestand op datum. Hoe nauwkeuriger de datum, hoe efficiënter en sneller het zoeken zal zijn. Selecteer Zoeken naar documenten (tekstbestanden, spreadsheets, enz.). Selecteer vervolgens de datum van de laatste wijzigingen in het bestand en klik op Zoeken. U kunt ook aanvullende zoekcriteria toevoegen, zoals een deel van een naam of een voorgestelde locatie. Bovendien kunt u de datum toevoegen waarop het bestand is gemaakt. Wanneer u alles hebt vermeld wat u zich over het bestand herinnert, inclusief de grootte, klikt u op Zoeken.

Stap 3

Zoek een bestand op type. Als u de naam van een bestand bent vergeten en de laatste keer dat u het hebt gebruikt, herinnert u zich waarschijnlijk het type bestand, bijvoorbeeld of het een spreadsheet of een tekstdocument was. In dit geval is het zinvol om op bestandstype te zoeken. Selecteer de meest algemene zoekopdracht - Bestanden en mappen. Selecteer vervolgens extra zoekopties. Selecteer het bestandstype in de lijst. U kunt ook kiezen waar u het bestand wilt zoeken. Klik op Zoeken.

Stap 4

Zoek op bestandsgrootte. Een van de belangrijkste kenmerken van een bestand is de grootte. Meestal is dit van toepassing op muziek- of videobestanden. U moet een zoekcriterium invoeren - bestandsgrootte - en het gewenste criterium selecteren in de beschikbare lijst.

Populair per onderwerp