Hoe Windows 10 Pro Te Activeren Met Een Licentiesleutel

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 Pro Te Activeren Met Een Licentiesleutel
Hoe Windows 10 Pro Te Activeren Met Een Licentiesleutel

Video: Hoe Windows 10 Pro Te Activeren Met Een Licentiesleutel

Video: Hoe Windows 10 Pro Te Activeren Met Een Licentiesleutel
Video: Hoe activeer je Windows 10 Pro gratis met cmd 2023, Maart
Anonim

Windows 10 is het laatste besturingssysteem dat in 2015 door Microsoft is uitgebracht. Om het systeem volledig te gebruiken, moet u een licentiesleutel invoeren.

Hoe Windows 10 Pro te activeren met een licentiesleutel
Hoe Windows 10 Pro te activeren met een licentiesleutel

Over het systeem

De meeste gebruikers in de wereld gebruiken een computer waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd. Ruim een kwart van hen gebruikt de 10e versie. Het biedt geweldige functionaliteit voor het oplossen van verschillende taken en overtreft vaak niet alleen eerdere versies, maar ook de besturingssystemen van zijn concurrenten. Het grootste voordeel van "Windows 10" is de compatibiliteit met alle applicaties en games dankzij de ondersteuning van softwareontwikkelaars. Nu is "Microsoft" actief bezig met het ontwikkelen van compatibiliteit met zijn andere product - de gameconsole "Xbox One". Veel games die onlangs exclusief voor dit platform waren, zijn al beschikbaar voor computers en hun aantal groeit elk jaar.

Activeringsmethoden

Een sleutel kopen

Het Windows 10-besturingssysteem heeft verschillende configuraties die kunnen worden gekocht. "Windows 10 pro", de duurste van hen, kost 6 tot 12 duizend roebel, afhankelijk van de winkel. Bij aankoop van een systeem in een winkel voor digitale technologie wordt ook een USB-stick met een installatieprogramma aan de sleutel bevestigd.

Voor die gebruikers die zelf geen besturingssysteem kunnen installeren, zijn er veel bedrijven die deze service zowel tegen betaling als gratis aanbieden. Meestal wordt u bij het kopen van een nieuwe computer aangeboden om onmiddellijk alles te installeren wat u nodig hebt om erop te werken, inclusief een gelicentieerd exemplaar van "Windows 10". In dit geval is systeemactivering niet vereist.

Zelfinstallatie

Het systeem wordt geïnstalleerd met behulp van een speciale USB-stick met het systeemsetupprogramma. U kunt zo'n flashdrive zelf maken door een gelicentieerd exemplaar te downloaden van de officiële Microsoft-website of deze in een winkel te kopen. De installatie wordt uitgevoerd in een stapsgewijze modus die handig is voor de gebruiker. Een van deze stappen is het controleren van de licentiesleutel. Het systeem heeft echter een internetverbinding nodig om te activeren. Zo niet, dan kunt u Windows 10 later activeren door op de knop overslaan te klikken. In dit geval wordt de proefversie geïnstalleerd.

Activering vanaf het geïnstalleerde systeem

De proefperiode duurt slechts één maand. Daarna zal het systeem een activeringssleutel nodig hebben en zullen sommige functies niet langer beschikbaar zijn. Uw computer ontvangt niet langer de nieuwste updates en bescherming tegen bedreigingen, wat kan leiden tot gegevensverlies.

Om "Windows 10" te activeren, moet je eerst naar de systeeminstellingen gaan en daar het menu "update en beveiliging" vinden. In het nieuwe venster moet u naar het gedeelte "activering" gaan. Het is noodzakelijk om de productcode in te voeren die bij aankoop van het systeem is verstrekt. Na succesvolle activering keert het systeem terug naar volledige werking, worden alle gemiste updates gedownload en wordt het systeem beschermd.

Beeld
Beeld

Populair per onderwerp