Hoe Maak Je Een Kader In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kader In Word
Hoe Maak Je Een Kader In Word

Video: Hoe Maak Je Een Kader In Word

Video: Hoe Maak Je Een Kader In Word
Video: How to Make Different Page Border in Microsoft Office Word Tutorial 2024, Mei
Anonim

Met de MS Word-teksteditor kun je een document prachtig vormgeven door bijvoorbeeld kaders aan de pagina's toe te voegen. Het type monturen wordt door de gebruiker naar zijn wens bepaald.

https://bezpk.ru/wp-content/uploads/2013/10/Word
https://bezpk.ru/wp-content/uploads/2013/10/Word

Hoe maak je een frame op een pagina

Maak een document met de opdracht Nieuw in het menu Bestand. Als u Word 2003 gebruikt, gaat u naar het menu Opmaak en klikt u op Randen en vullingen. Ga naar het tabblad "Pagina". Aan de linkerkant van het venster kunt u het type frame selecteren: normaal, met een schaduw of volumetrisch. Klik op het frame dat je leuk vindt.

Het gedeelte rechts in het venster "Type" biedt een keuze uit verschillende soorten framing: gestippeld, enkel, dubbel, zigzag, enz. Als u een gekleurd kader nodig heeft, klikt u op de pijl omlaag rechts van het venster Kleur en klikt u op de juiste tint in het palet. Klik op Meer lijnkleuren om de selectie te vergroten. Selecteer in het vak Breedte de breedte van de randlijnen.

U kunt een keuzelijst met invoervak maken met verschillende soorten lijnen om de verticale en horizontale zijden van het document te markeren. Zoek een geschikte lijn, kies er een kleur voor en klik in het gedeelte "Voorbeeld" op de knop voor de gewenste rand. Selecteer vervolgens de nieuwe regel en klik op de andere randknop. Maak op deze manier een kader voor de pagina. Klik op de knop Opties en bewerk de frameweergave indien nodig.

Geef in de lijst Toepassen op op waar het frame wordt geplaatst: op alle pagina's van het document, op de huidige pagina of in het hele document behalve de huidige pagina.

Als u een nieuwere versie van Word hebt geïnstalleerd, gaat u in het hoofdmenu naar het tabblad Indeling en selecteert u Paginarand. Ga dan op dezelfde manier te werk.

Een rand van een pagina verwijderen

Klik met de rechtermuisknop op het frame en selecteer de opdracht Frame opmaken in het contextmenu en klik vervolgens op Verwijderen.

Er is een andere manier. Zoek op de werkbalk de knop Randen verwijderen. Klik op de pijl-omlaag en klik in de vervolgkeuzelijst op de knoppen met de afbeelding van de randen die u wilt verwijderen.

Aanbevolen: