Hoe Apple Is Ontstaan

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Is Ontstaan
Hoe Apple Is Ontstaan

Video: Hoe Apple Is Ontstaan

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe is Apple ontstaan???!!!!! 2023, Februari
Anonim

Het Amerikaanse bedrijf Apple heeft al lang een reputatie opgebouwd als een generator van succesvolle ideeën en een maker van producten, zonder welke het moeilijk is om het leven van een modern persoon voor te stellen.

Steve Jobs en Steve Wozniak
Steve Jobs en Steve Wozniak

Het begin van de weg

De geschiedenis van Apple gaat terug tot 1976, toen twee vrienden Steve Jobs en Steve Wozniak besloten om betaalbare computerapparatuur te gaan produceren. Met een opmerkelijk talent op het gebied van programmeren en een uitstekende commerciële ader, brachten vrienden in hetzelfde jaar hun eerste product op de markt - de Apple Computer I. Dit apparaat, of in modern spraakgebruik - "apparaat", werd verkocht bij een prijs van 666,66 dollar en was een indrukwekkend moederbord, waarop een toetsenbord en een televisieontvanger met connectoren waren aangesloten.

In het geval van het nieuw opgerichte bedrijf verliest het gezegde "de eerste pannenkoek is klonterig" alle betekenis, omdat de verkoop van Apple Computer I zo succesvol was dat ze twee Steve's inspireerden tot nieuwe exploits op het gebied van IT. Het volgende computermodel, dat met vertrouwen een echte doorbraak in de wereld van computertechnologie van die tijd kon worden genoemd, heette Apple Computer II. Het was de eerste personal computer met kleurenafbeeldingen en was verpakt in een gegoten plastic behuizing, wat een gedurfde knowhow was van het einde van de jaren zeventig.

Toen, in 1977, ontving het bedrijf het bijbehorende logo - een gebeten appel. Waarom is het toch een appel? Alles is uiterst eenvoudig - chief sales officer Steve Jobs was dol op appels, dus besloot hij zijn favoriete fruit te vereeuwigen in naam van zijn bedrijf. De andere Steve vond het niet erg.

Macintosh-tijdperk

1979 is een mijlpaal voor Apple. Dit jaar begon een van de jonge en ambitieuze specialisten van het bedrijf, Jeff Raskin, met de ontwikkeling van een betaalbare en gemakkelijk te leren computer. Vervolgens zorgde het apparaat, de Macintosh genaamd, voor een ware revolutie op IT-gebied.

De Macintosh, geïntroduceerd door Apple op 22 januari 1984, werd aangedreven door het nieuwste Mac OS, waarvan de voordelen meteen duidelijk waren. Nu kon elke gebruiker, met een minimum aan vaardigheden, in de kortst mogelijke tijd worden betrokken bij het werkproces en hoefde hij zich niet in allerlei technische subtiliteiten te verdiepen.

In de volgende twee decennia heeft Apple zijn reeks computers voortdurend verbeterd en is het een van de leiders in de computerindustrie geworden. Het was Apple die pionierde met het gebruik van de grafische gebruikersinterface en de computermuis in computers.

Populair per onderwerp