Waarom Apple Het Appelteken Heeft

Inhoudsopgave:

Waarom Apple Het Appelteken Heeft
Waarom Apple Het Appelteken Heeft

Video: Waarom Apple Het Appelteken Heeft

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Why There's A Bite In The Apple Logo 2023, Februari
Anonim

Voor sommigen is het Apple-logo een symbool geworden van onvoorwaardelijke productkwaliteit, terwijl het voor anderen een symbool is geworden van koude en berekenende marketing in de slechtste zin. Er doen veel geruchten de ronde over het verleden en heden van het bedrijf en het logo, net als het gezicht van Apple, is een van de belangrijkste elementen van deze mythologie.

Waarom Apple het appelteken heeft
Waarom Apple het appelteken heeft

Het antwoord ligt in de geschiedenis

De beroemde gebeten appel is een eenvoudig en beknopt icoon dat symbolisch de complexe structuur bekroont van het gigantische Apple-bedrijf, waarvan de naam iedereen bekend is. Het is heel natuurlijk dat het veel interpretaties genereert en overgroeid is met betekenissen. Ze zien zowel de bijbelse appel van onenigheid als de Turing-appel, bijtend waaraan de wetenschapper stierf. Alle interpretaties hebben recht op leven, maar interessant, in de eerste plaats, die betekenissen die doelbewust door de makers zijn gelegd.

Er zijn veel redenen om extra betekenissen te creëren van zo'n eenvoudig teken als een appel, maar het allereerste Apple-logo, dat is gemaakt door kunstenaar Ron Wayne, moet als uitgangspunt worden beschouwd. Het was een monochrome miniatuur met een afbeelding van Isaac Newton die onder een boom zat en een appel erboven. Volgens de legende viel er een appel op het hoofd van de wetenschapper en dwong hem om de basis te leggen voor de theorie van de zwaartekracht, en werd een van de symbolen van inzicht.

Het logo werd geaccepteerd, maar Steve Jobs realiseerde zich meteen dat het moderne bedrijf een moderner logo nodig had. Daarom werd besloten om al het overbodige weg te gooien en het bord zo eenvoudig mogelijk te maken. Een jaar later werd het gemaakt door ontwerper Rob Yanov - het was al een gebeten appel geschilderd in alle kleuren van de regenboog.

Waarom is de appel gebeten?

Omdat de vorm van het logo eenvoudig was, kon het worden verward met ander fruit, of zelfs helemaal niet meteen begrijpen welke afbeelding op de producten van het bedrijf wordt toegepast. De beet maakte het merkteken eenduidiger en creëerde een aantrekkelijke hint van de verboden vrucht, die bekend staat als zoet. Toch is een praktische benadering in dit geval van het grootste belang.

Er is ook een onbevestigde versie dat de appel werd gebeten, aangezien het teken van de hele appel al was ingenomen.

Soms is een appel gewoon een appel

Een enorm leger van Apple-fans en tegenstanders heeft veel legendes gecreëerd over de geschiedenis van zijn oorsprong en de betekenissen die in het logo zijn ingebed. De meest voorkomende zegt dat het logo geschilderd in alle kleuren van de regenboog iets te maken heeft met de LGBT-gemeenschap. Apple, hoewel het de rechten van seksuele minderheden ondersteunt, heeft zo'n betekenis niet in het logo gezet. Het veelkleurige logo gaf alleen aan dat het bedrijf veelkleurige monitoren produceert.

Het bedrijfslogo bleef in kleur tot 1998.

Bovendien verscheen het logo zelf lang voordat de LGBT-gemeenschap de regenboog als symbool begon te gebruiken.

Populair per onderwerp