Een Inlogwachtwoord Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Inlogwachtwoord Verwijderen
Een Inlogwachtwoord Verwijderen

Video: Een Inlogwachtwoord Verwijderen

Video: Een Inlogwachtwoord Verwijderen
Video: Aanmelden zonder wachtwoord, aanmeldknop of PIN code 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van een personal computer door meerdere gebruikers is het basisscenario van waaruit de fabrikanten van besturingssystemen uitgaan. Vanuit statistisch oogpunt hebben ze gelijk, net zoals ze gelijk hebben in het feit dat ze scenario's hebben gegeven voor het gebruik van een computer door één gebruiker. En zelfs in de modus voor meerdere gebruikers is het niet altijd nodig om operators te scheiden op basis van hun persoonlijke logins en wachtwoorden. In dergelijke gevallen is het niet nodig om het laden van het besturingssysteem te vertragen door een wachtwoord in te voeren en een gebruiker te selecteren.

Een inlogwachtwoord verwijderen
Een inlogwachtwoord verwijderen

instructies:

Stap 1

Het systeem zal niet bij elke keer opstarten om een wachtwoord vragen als er slechts één actief account is geregistreerd zonder een gebruikerswachtwoord op te geven. Op basis hiervan zou het logisch zijn om op één na alle OS-gebruikers te verwijderen. Dit kan er echter toe leiden dat sommige applicaties onbruikbaar worden, omdat ze tijdens de installatie automatisch een account aanmaken en vervolgens het account voor de servicegebruiker gebruiken. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door het ASP. NET-framework, dat voor veel applicaties vereist is. Om het alternatief te gebruiken, logt u in met een gebruikersnaam die beheerdersrechten heeft. Open daarna het dialoogvenster "Start het programma". Dit kan worden gedaan met behulp van de sneltoetsen WIN + R of door het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu te selecteren (op de knop "Start").

Stap 2

Typ vervolgens in het invoerveld "control userpasswords2" (of kopieer en plak vanaf hier) en druk op de Enter-toets of de "OK"-knop. De ingevoerde run-opdracht werkt hetzelfde in Windows Vista, Windows 7 en Windows XP. Op Vista en Seven kun je net zo goed "netplwiz" gebruiken (geen aanhalingstekens).

Stap 3

Hiermee wordt het hulpprogramma gestart, waarvan de titel "Gebruikersaccounts" zal zijn. Hier moet u de gewenste gebruiker selecteren in de voorgestelde lijst en het vinkje weghalen bij "Gebruikersnaam en wachtwoord vereist om in te voeren". Het bevindt zich boven de lijst met systeemgebruikersaccounts. Klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 4

Het hulpprogramma opent een venster met de titel "Automatisch inloggen". Hier moet u het wachtwoord voor de geselecteerde gebruiker invoeren en op de knop "OK" klikken. Maar als dit account geen wachtwoord had, laat het wachtwoordveld dan leeg. Het resultaat van deze manipulaties is dat er geen wachtwoord wordt gevraagd wanneer de computer opstart.

Aanbevolen: