De Cartridge Verwijderen

Inhoudsopgave:

De Cartridge Verwijderen
De Cartridge Verwijderen

Video: De Cartridge Verwijderen

Video: De Cartridge Verwijderen
Video: BB Upgrade - Square Taper to Shimano Hollowtech II, SRAM GXP, DUB - Trek Marlin Upgrade 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van een verscheidenheid aan kantoorapparatuur maakt het leven veel gemakkelijker. Maar vroeg of laat raakt de inkt in een kopieerapparaat of printer op en dan wordt het noodzakelijk om de cartridge te vervangen. Maar daarvoor moet het van het apparaat worden verwijderd.

De cartridge verwijderen
De cartridge verwijderen

Noodzakelijk

Jet-printer

instructies:

Stap 1

Wanneer een printer of kopieerapparaat stopt met het afdrukken van documenten of ze produceert met gaten of strepen, is het tijd om de cartridges te vervangen door nieuwe. Toegegeven, daarvoor moet je eerst de oude eruit halen.

Stap 2

Inkjetprinters hebben vrij snel geen inkt meer, dus de mogelijkheid om gebruikte cartridges te verwijderen is handig voor elke computergebruiker. Controleer voordat u het afdrukapparaat gebruikt of het is aangesloten op het netwerk en operationeel is. Voor het Canon-model is dit in ieder geval een must.

Stap 3

Til vervolgens het deksel van het scanapparaat op en zet het vast met de speciale stop. Open vervolgens de papierontvangstlade.

Stap 4

Daarna vindt u een compartiment met cartridges. Ze kunnen bewegen tijdens het openen van het deksel. Wacht tot de cartridges tot stilstand zijn gekomen, maar probeer ze in geen geval af te remmen of zelf de vergrendeling vast te houden, anders kunt u de printer beschadigen. Probeer ook de printkop niet aan te raken, anders moet u contact opnemen met de wizard voor hulp.

Stap 5

Bij de meeste printermodellen zitten inktpatronen in een speciale bevestigingsdoos die aan de bovenkant sluit. Open deze en druk licht op de voorkant, laat de cartridge zakken en trek hem uit het compartiment. Verwijder op dezelfde manier, indien nodig, andere cartridges. Overigens vervang je best alle inktblokken in één keer, waarna het nodig is om de printkoppen uit te lijnen.

Stap 6

Als de binnenkant van de printer is bevlekt met inkt, veegt u het vuil voorzichtig weg met een zachte, droge doek of papier.

Stap 7

Let er bij het verwijderen van de patroon op dat uw handen of kleding niet vuil worden.

Stap 8

Raak bij het vervangen van inkt geen metalen of andere delen van de printer aan. En laat het apparaat niet te lang zonder cartridges liggen, zodat de printelementen van het apparaat niet uitdrogen. Probeer daarom gebruikte cartridges onmiddellijk te vervangen door nieuwe.

Aanbevolen: