Hoe De Cartridge Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Cartridge Te Verwijderen?
Hoe De Cartridge Te Verwijderen?

Video: Hoe De Cartridge Te Verwijderen?

Video: Hoe De Cartridge Te Verwijderen?
Video: How to open an inkjet cartridge and clean the inside 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is geen kantoor ter wereld compleet zonder een printer. De mogelijkheden van dit apparaat maken niet alleen het leven van werknemers gemakkelijker, maar maken het uitvoeren en overdragen van gegevens ook gemakkelijk en snel. Helaas komt het wel eens voor dat u de werking van de printer moet hinderen, bijvoorbeeld de cartridge eruit trekken bij problemen of om te tanken.

Hoe de cartridge te verwijderen?
Hoe de cartridge te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Bij complexe problemen moet het door een specialist worden gedaan en bij kleine problemen kan iedereen dat. De cartridge moet worden uitgetrokken als het papier is vastgelopen, geen tekst op het papier wordt afgedrukt of vuil begint te worden. Het verwijderen van de cartridge kan deze problemen oplossen.

Stap 2

Zoek een speciaal lipje of inkeping op de printer waarmee de klep wordt geopend. Open het en druk op de ontgrendelingshendel (indien beschikbaar bij uw printermodel). Let op: Bij laserprinters is de fuser erg heet - raak deze niet aan om brandwonden aan uw handen te voorkomen.

Stap 3

De patroon moet bij het handvat worden vastgepakt en met lichte inspanning naar u toe uit de sleuf worden getrokken. Als de cartridge niet kan worden verwijderd, haast u dan niet om deze met geweld te verwijderen, omdat deze ernstig kan worden beschadigd. Het is beter om de servicemonteur van het servicecentrum te bellen. Ga voorzichtig om met de cartridge om beschadiging te voorkomen. Uw respect voor de cartridge is de sleutel tot afdrukken van hoge kwaliteit in de printer.

Stap 4

Houd er ook rekening mee dat u de cartridge slechts 2-3 minuten uit de inkjetprinter hoeft te halen, omdat de inkt in de cartridge kan uitdrogen. In dit geval moet u de cartridge opnieuw vullen met nieuwe inkt, omdat de oude al onbruikbaar worden voor verder gebruik. Wanneer u de sluiter opruimt om de drum van de cartridge te beschermen, mag u deze niet optillen. Een sluiter beschermt de inkt in de cartridge tegen uitdrogen en blootstelling aan zonlicht.

Stap 5

Vermijd mechanische belasting van de cartridge en stel deze niet bloot aan zonlicht, omdat dit de afdrukkwaliteit van de printer aantast. Probeer alle handelingen met de cartridge zorgvuldig en snel uit te voeren: zodra u het vastgelopen papier verwijdert of de beschermklep op de cartridge uitlijnt, plaatst u deze terug en sluit u het deksel. Wanneer u de cartridge uit de printer verwijdert, schud deze dan niet en klop niet op de behuizing. Anders loopt u het risico toner uit de cartridge te morsen en uzelf en uw kleding te bevlekken.

Aanbevolen: