Een Map Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Map Formatteren
Een Map Formatteren

Video: Een Map Formatteren

Video: Een Map Formatteren
Video: Formatteren (geheel wissen) van de SD-kaart en bekijken ruimte en capaciteit 2024, Mei
Anonim

Een map op een pc is een soort cel voor het opslaan van verschillende soorten bestanden. Door de gebruiker gemaakte mappen zijn niet-systeemmappen. En dergelijke mappen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt, geformatteerd of verwijderd als de bestanden die erin zijn opgeslagen niet langer door de gebruiker nodig zijn.

Een map formatteren
Een map formatteren

Noodzakelijk

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Gebruikersmappen hoeven niet te worden geformatteerd, in tegenstelling tot schijfstations. Niet-systeemmappen zijn eenvoudig te maken en vormen geen belangrijk onderdeel van het besturingssysteem. Om de computer te ontdoen van onnodige bestanden, kunt u eenvoudig de mappen verwijderen waarin ze zich bevinden. Om dit te doen, markeert u eenvoudig de map en klikt u er eenmaal met de rechtermuisknop op. Selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Verwijderen" en bevestig vervolgens het verwijderen van de map met al zijn inhoud. Om een map permanent te verwijderen, maakt u eenvoudig de prullenmand leeg door er met de rechtermuisknop op te klikken en de regel "Prullenbak leegmaken" te selecteren.

Stap 2

U kunt ook een map van alle inhoud wissen zonder deze te verwijderen. Open hiervoor de map die u wilt opschonen en selecteer alle bestanden die erin zijn opgeslagen (houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het selectiekader naar het laatste bestand). Nadat alle bestanden zijn geselecteerd, drukt u op de knop "Verwijderen" op het toetsenbord (u kunt ook bestanden verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken en de regel "Verwijderen" te selecteren) en bevestig vervolgens het verwijderen van alle bestanden. Leeg na het verwijderen de prullenmand (zie stap 1).

Aanbevolen: