Hoe Maak Je Een Wifi-netwerk Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Wifi-netwerk Aan
Hoe Maak Je Een Wifi-netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een Wifi-netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een Wifi-netwerk Aan
Video: Voys Open -Zo maak je jouw wifi-netwerk thuiswerk-proof 2024, Mei
Anonim

Voor het installeren en configureren van je eigen wifi-netwerk is het aan te raden om een speciale router te gebruiken. De selectie van deze netwerkapparatuur moet serieus worden genomen om toekomstige problemen te voorkomen.

Hoe maak je een wifi-netwerk aan
Hoe maak je een wifi-netwerk aan

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Lees eerst de instructies voor uw laptops. Ontdek met welk type draadloze netwerken hun netwerkadapters verbinding kunnen maken. Als de informatie die je nodig hebt niet in de papieren versie van de handleiding staat, ga dan naar de website van je laptopfabrikant om de informatie te vinden die je nodig hebt.

Stap 2

Koop nu een wifi-router die de gewenste toegangspunten kan maken. Let op het type verbinding met de server van de provider (DSL of LAN). Sluit de geselecteerde apparatuur aan op netstroom. Sluit de netwerkkabel aan op de WAN-poort van de wifi-router.

Stap 3

Selecteer een laptop of desktopcomputer van waaruit de router wordt geconfigureerd. Sluit de netwerkkaart van de geselecteerde pc aan op de LAN-poort van de netwerkapparatuur. Start een internetbrowser en voltooi de procedure om in te loggen op de webinterface van de wifi-router.

Stap 4

Open nu het WAN-menu. Stel de internetverbinding van de router in. Controleer de juistheid van de ingevoerde gegevens. Schakel NAT-, Firewall- en DHCP-functies in. Dit vergemakkelijkt de verdere configuratie van laptops en computers die op de router zijn aangesloten. Sla de wijzigingen in de instellingen van de netwerkapparatuur op.

Stap 5

Ga naar het wifi-menu. Maak een nieuw draadloos toegangspunt. Besteed bijzondere aandacht aan de keuze van beveiligingstypes en radiosignalen. Ze moeten overeenkomen met de parameters van de netwerkadapters van de laptop. Zorg ervoor dat u het sterke wachtwoord invoert dat nodig is om toegang te krijgen tot uw hotspot. Sla uw draadloze instellingen op.

Stap 6

Start uw wifi-router opnieuw op. Wacht tot het apparaat verbinding heeft gemaakt met de server van de provider. Controleer de beschikbaarheid van internettoegang op een computer die via een kabel op de router is aangesloten. Zet nu uw laptop aan en zoek naar beschikbare draadloze netwerken. Verbind uw mobiele computer met de nieuw aangemaakte hotspot. Zorg ervoor dat de laptop toegang heeft tot internet.

Aanbevolen: