Hoe Macro's Te Schrijven In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Macro's Te Schrijven In Excel
Hoe Macro's Te Schrijven In Excel

Video: Hoe Macro's Te Schrijven In Excel

Video: Hoe Macro's Te Schrijven In Excel
Video: How to Create Macros in Excel Tutorial 2024, Mei
Anonim

Werk je elke dag in Microsoft Excel en doe je dezelfde dingen? U kunt uw routinewerk automatiseren door een macro op te nemen - een korte programmacode. Het zal uw acties automatisch opnieuw afspelen in Excel wanneer u op een knop klikt of een werkmap opent. Het voordeel van macro's is dat je de programmeertaal niet hoeft te kennen, en het nadeel is dat je niet al je acties kunt opnemen (alleen muisklikken en toetsaanslagen), en de code in sommige gevallen handmatig moet worden bewerkt.

Excel-macro's maken uw werk gemakkelijker
Excel-macro's maken uw werk gemakkelijker

instructies:

Stap 1

Start Excel van elke versie (2003, 2007, 2010 of 2013). Het aantal en de locatie van werktabs op het werklint in recente versies, te beginnen met Excel 2007, zijn ongeveer hetzelfde. Zoek op het tabblad "Weergave" het menu-item "Macro's".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Klik op de pijlknop om het vervolgkeuzemenu uit te vouwen. Klik op het item "Macro opnemen". Het macro-opnamevenster wordt geopend. Voer de naam in, bijvoorbeeld 'Hoe eenvoudig'. In het veld Sneltoetsen kunt u de naam van de toets invoeren, bijvoorbeeld Y. De opgenomen macro wordt uitgevoerd wanneer u tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en Y drukt.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

U kunt de macro in deze werkmap opslaan. Maar dan kunt u het niet in andere bestanden uitvoeren als dit bestand niet in Excel is geopend. Wanneer u naar uw persoonlijke macroboek schrijft, kunt u de macro in elke werkmap op uw computer gebruiken.

Stap 4

Voer een beschrijving voor de macro in, zodat u niet vergeet wat deze kan doen. Nadat u op de knop "OK" hebt gedrukt, begint de opname.

Stap 5

Typ de tekst "Hoe gemakkelijk is het om een macro op te nemen in Excel!" In cel A1. Formatteer het naar wens.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Om de opname te stoppen, gaat u terug naar het tabblad Weergave, opent u het vervolgkeuzemenu Macro's en klikt u op Opname stoppen.

Stap 7

Verwijder de cel met het gemaakte bijschrift, ga naar het menu Macro's of gebruik de sneltoets alt="Afbeelding" + F8. Selecteer de AsEasy-macro en klik op de knop Uitvoeren.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

In cel A1 wordt de tekst "Hoe gemakkelijk is het om een macro in Excel op te nemen!" weergegeven, geformatteerd volgens uw voorbeeld. Als u de tekst wilt maken in een cel die door de cursor is geselecteerd, klikt u vóór het opnemen op het item "Relatieve koppelingen" in het menu "Macro's".

Stap 9

Om een macro te bewerken of te verwijderen, selecteert u deze en klikt u op de knop Bewerken of Verwijderen. Om de macrocode te wijzigen, wordt de editor geopend (u kunt deze ook oproepen met de sneltoets alt="Image" + F11). Om een macro te bewerken, moet u de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA) kennen.

Stap 10

Als u besluit de macro in de huidige werkmap op te slaan, moet u deze opslaan in.xlsm-indeling (Excel-werkmap met macro-ondersteuning).

Stap 11

Als u in de toekomst macro's wilt gebruiken en deze in meer detail wilt bestuderen, is het handiger om met het ontwikkelaarspaneel te werken. U kunt het verbinden in de Excel-opties op het tabblad "Het lint aanpassen".

Aanbevolen: