Een Paneel Herstellen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Paneel Herstellen In Photoshop
Een Paneel Herstellen In Photoshop

Video: Een Paneel Herstellen In Photoshop

Video: Een Paneel Herstellen In Photoshop
Video: Photoshop Panel erstellen - wir bereiten alles vor…! 2024, Mei
Anonim

Soms verandert de optimalisatie van de werkruimte in een gemeen monster voor de gebruiker. Als u bijvoorbeeld per ongeluk op een bepaalde toets drukt, wordt een gewenst paneel of menuvenster voor de ogen verborgen. Adobe Photoshop is geen uitzondering als je kijkt naar de hoeveelheid bitmapopties die het kan bieden.

Een paneel herstellen in Photoshop
Een paneel herstellen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open het menu-item Venster. Hier zijn de items voor het in- en uitschakelen van de programmapanelen. Geactiveerde panelen zijn gemarkeerd met vinkjes. Dus om een van de panelen in of uit te schakelen, klikt u erop met de linkermuisknop. U kunt ook sneltoetsen gebruiken om panelen in of uit te schakelen, bijvoorbeeld om het lagenpaneel te verbergen of te herstellen, druk gewoon op F7.

Stap 2

Druk op Tab. Met deze sneltoets kunt u de statusbalk, werkbalk en alle paletten tegelijk verbergen of instellen. Als u in deze positie op Shift + Tab drukt, verschijnen de paletten. Als u op Shift + Tab drukt wanneer het programma zowel de werkbalk als de statusbalk en de paletten toont, zullen de paletten verdwijnen. Als u nogmaals op Shift + Tab drukt, keert u terug naar het paneel met paletten.

Stap 3

Daarnaast kunt u zelfstandig sneltoetsen configureren om bepaalde panelen in/uit te schakelen. Klik hiervoor op het menu-item Venster> Werkruimte> Sneltoetsen en menu's en open het tabblad Sneltoetsen in het venster dat verschijnt. Zorg ervoor dat de toepassingsmenu's zijn ingeschakeld in het vervolgkeuzemenu Snelkoppelingen voor en vouw Venster uit. Klik op het item waarvoor u een sneltoets wilt instellen, rechts daarvan verschijnt een invoerveld.

Stap 4

Houd er rekening mee dat u in dit geval alleen functionele (F1-F12) en combinaties van Ctrl en andere knoppen als sneltoetsen kunt gebruiken. Als u een sleutel opgeeft die al in gebruik is, zal het programma u hierover informeren met een inscriptie onderaan het venster … is al in gebruik en wordt verwijderd uit (het item waaraan deze sleutel al is toegewezen, wordt aangegeven onderstaand). Onder de inscriptie bevinden zich twee knoppen: Accepteren en naar conflict gaan (door erop te klikken bevestigt u de wijziging van de sneltoets of toetsen) en Wijzigingen ongedaan maken (deze knop annuleert de wijziging).

Aanbevolen: