De Naam Van Een Beheerder Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Naam Van Een Beheerder Wijzigen
De Naam Van Een Beheerder Wijzigen

Video: De Naam Van Een Beheerder Wijzigen

Video: De Naam Van Een Beheerder Wijzigen
Video: Wijziging naam gebruikersaccount (SchoonePC instructievideo 03) 2024, Mei
Anonim

In versies van Windows XP die zijn gelokaliseerd, bestaat het beheerdersaccount. Het is ingebouwd in de distributiekit van het systeem en wanneer er fouten in de lokalisatiebestanden verschijnen, wordt het onmogelijk om in te loggen op het systeem onder de "Beheerder". Er zijn ook bekende programma's die niet correct werken met gelokaliseerde accounts, dus na installatie van het systeem moet u de accounts hernoemen.

De naam van een beheerder wijzigen
De naam van een beheerder wijzigen

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP, applet voor gebruikersaccounts

instructies:

Stap 1

Om de naam van een account in Windows XP te wijzigen, moet u inloggen onder het "account" dat moet worden gewijzigd, anders worden de gedeelde bestanden voor dit account niet aangemaakt. Het is noodzakelijk om te onthouden dat u de naam van het item alleen kunt wijzigen als u beheerdersrechten heeft, doe dit dus van tevoren. Stel dat u zich meestal op het systeem aanmeldt onder een andere naam dan "Beheerder" en dat u deze vermelding moet hernoemen. Verander de naam "Administrator" in Admin of iets anders, maar met dien verstande dat de naam in het Latijn is.

Stap 2

Nu moet je onder je eigen naam in het systeem inloggen en een map Admin of een andere (als je in de vorige stap een andere naam hebt opgegeven) maken in de map met accounts C: Documenten en Instellingen. Ga naar de applet "Systeem" door op de toetscombinatie Win + Pauze Break te drukken. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd".

Stap 3

Klik in het nieuwe venster op de knop "Opties". Selecteer met de linkermuisknop het account "Beheerder" en kopieer dit profiel naar de map C: Documenten en InstellingenAdmin. In dit venster kunt u het pad naar de gewenste map schrijven of handmatig specificeren door op de knop "Bladeren" te klikken. Als u dit account niet kunt kopiëren, probeer dan uw computer opnieuw op te starten en herhaal deze handeling.

Stap 4

Nadat u op de kopieerknop hebt geklikt, ziet u een dialoogvenster met een waarschuwing over het verwijderen van de inhoud van een bestaande map, klik op de knop "Ja", omdat deze map is nog leeg.

Stap 5

Vervolgens moet u de register-editor regedit openen en de tak HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList vinden. Zoek in deze branch de ProfileImagePath parameter, verander de waarde van deze parameter van "Administrator" in Admin. Nu kunt u de register-editor sluiten.

Stap 6

Klik op het menu Start, klik op Uitvoeren en typ CONTROL USERPASSWORDS2 en klik vervolgens op OK. Ga in het geopende venster naar de eigenschappen van de "Beheerder" en wijzig de naam in Beheerder.

Stap 7

Het blijft alleen om uit te loggen uit uw account, log in onder het beheerdersaccount met het wachtwoord van de voormalige "Beheerder". Als alles goed is gegaan, kunt u de map "Beheerder" verwijderen.

Aanbevolen: