Een Bestand Opslaan In Mp3-formaat

Inhoudsopgave:

Een Bestand Opslaan In Mp3-formaat
Een Bestand Opslaan In Mp3-formaat

Video: Een Bestand Opslaan In Mp3-formaat

Video: Een Bestand Opslaan In Mp3-formaat
Video: Liedje naar mp3 converteren 2024, Mei
Anonim

MP3 is tegenwoordig het meest gebruikte audiobestandsformaat, vanwege het feit dat opnames met een relatief klein formaat een goede geluidskwaliteit kunnen behouden. Het kost niet veel tijd om uw muziek in dit formaat te coderen.

Een bestand opslaan in mp3-formaat
Een bestand opslaan in mp3-formaat

Noodzakelijk

programma voor het coderen van audio-opnames in mp3

instructies:

Stap 1

Maak een audiobestand. Om dit te doen, hebt u alleen een standaard geluidsopnameprogramma nodig dat in uw besturingssysteem is geïnstalleerd in het standaard entertainmentgedeelte. Sluit de microfoon aan op het juiste signaalontvangstgedeelte van de geluidskaart (na er zeker van te zijn dat alle apparatuur in goede staat is).

Stap 2

Klik op de opnameknop, volg deze procedure en bewerk het resulterende bestand. U kunt het volume aanpassen, de echo aanpassen, de duur aanpassen, het bestand inkorten, enzovoort. Selecteer vervolgens bovenaan het menu-item "Bestand". Klik op de optie "Opslaan als", selecteer een map die geschikt is voor het opslaan van het audiobestand en klik op "OK".

Stap 3

Selecteer opslagopties. Pas in MP3-formaat de bitrate aan in het vervolgkeuzemenu - hoe hoger, hoe beter de geluidskwaliteit en hoe groter de bestandsgrootte. Klik op opslaan.

Stap 4

Als je een muziekbestand naar MP3-formaat moet converteren, gebruik dan een audioformaat-conversieprogramma dat werkt met de extensies die je hebt. Download het, installeer het op uw computer, voer het uit en maak uzelf vertrouwd met de interface. Ontdek het doel van de knoppen en de functionaliteit van het programma.

Stap 5

Selecteer met de knop "Bladeren" het bestand dat u wilt coderen, selecteer indien nodig meerdere, veel programma's ondersteunen het gelijktijdig bewerken en opslaan van meerdere audio-opnames tegelijk.

Stap 6

Geef in de instellingen van het uiteindelijke programmabestand het MP3-formaat, de gewenste bitsnelheid en andere kenmerken van het toekomstige gecomprimeerde audiobestand op. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat alle instellingen correct zijn, start u de procedure voor het transcoderen van muziek. Wacht tot het einde, ga naar de map die het programma heeft opgeslagen en probeer het geluidsbestand af te spelen.

Aanbevolen: