Gadgets Installeren Op Windows Xp

Inhoudsopgave:

Gadgets Installeren Op Windows Xp
Gadgets Installeren Op Windows Xp

Video: Gadgets Installeren Op Windows Xp

Video: Gadgets Installeren Op Windows Xp
Video: Instalando GadGets no Windows xp 2024, Mei
Anonim

Gadgets zijn kleine, handige toevoegingen aan uw bureaublad die een breed scala aan functies hebben. Ze kunnen de fasen van de maan en het weer weergeven, een klok en een notebook weergeven - er zijn veel specifieke opties voor gadgets, de gebruiker kan degene kiezen die hij leuk vindt.

Gadgets installeren op Windows xp
Gadgets installeren op Windows xp

Noodzakelijk

Windows Sidebar-programma

instructies:

Stap 1

Als gadgets standaard zijn geïnstalleerd in Windows 7- of Linux-besturingssystemen, moet u een speciale toepassing installeren - de Windows Sidebar om ze weer te geven in Windows XP. Dit programma is gratis te downloaden op internet. Download en voer het installatiebestand uit. Nadat de installatie is voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Stap 2

Na het opnieuw opstarten moet u de zijbalk op het bureaublad installeren, hiervoor opent u: "Start" - "Alle programma's" - Windows Sidebar-map - Windows Sidebar-snelkoppeling. Aan de rechterkant van het bureaublad verschijnt een zijbalk met standaardgadgets. U kunt ze verwijderen, verplaatsen, vergroten of verkleinen.

Stap 3

Om gadgets aan uw bureaublad toe te voegen, klikt u op het plusteken bovenaan de zijbalk. Er wordt een venster geopend waarin u de gadgets in het programma kunt bekijken en de gadgets kunt selecteren die u nodig hebt. Om een gadget te verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer erop en klikt u vervolgens op het pictogram Sluiten dat verschijnt.

Stap 4

Op internet vind je veel verschillende gadgets. Om ze toe te voegen aan de gadgets die al in het programma beschikbaar zijn, plaatst u de gedownloade gadgets in de map Gadgets. Als u Windows op de C-schijf hebt, is het pad ernaar C: / Program Files / Windows Sidebar / Gadgets. Maak in deze map een map met de naam van het nieuwe gadget en de mapnaam moet eindigen op. Gadget. De map met het zoekgadget van Google kan bijvoorbeeld GoogleSearch. Gadget heten.

Stap 5

Aangezien gadgets meestal worden gedownload als archiefbestand, moet het archief worden uitgepakt in de aangemaakte map. Na het opnieuw opstarten verschijnt de nieuwe gadget in de lijst. U kunt het doen zonder opnieuw op te starten, u hoeft alleen de zijbalk opnieuw op te starten. Open hiervoor: "Start" - "Alle programma's" - "Windows Sidebar" - "Panel opnieuw laden".

Stap 6

Vergeet niet dat gadgets computerbronnen wegnemen, dus het is beter om alleen die te plaatsen die echt nodig zijn. Het is ook belangrijk om ze correct te configureren. In een analoog (analoog) horloge is het bijvoorbeeld beter om de weergave van de secondewijzer te verwijderen, in dit geval zal de gadget veel zuiniger zijn. Op krachtige computers speelt dit geen speciale rol, maar op zwakke computers kan dit een merkbaar effect hebben op de snelheid van het systeem.

Aanbevolen: