Gadgets Inschakelen Op Vista

Inhoudsopgave:

Gadgets Inschakelen Op Vista
Gadgets Inschakelen Op Vista

Video: Gadgets Inschakelen Op Vista

Video: Gadgets Inschakelen Op Vista
Video: Как установить / включить гаджеты в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Windows Vista was het eerste systeem van Microsoft dat ondersteuning voor gadgets ontving. Een speciaal gedeelte van het besturingssysteem wordt gebruikt om bewerkingen uit te voeren voor het beheren en inschakelen van verschillende functionele applets. Vista gebruikt een aparte zijbalk om items weer te geven.

Gadgets inschakelen op Vista
Gadgets inschakelen op Vista

instructies:

Stap 1

De Vista Sidebar bevat verschillende gadgets die u kunnen helpen de status van uw computer en geheugengebruik te bekijken, de weersvoorspelling, nieuws te bekijken of allerlei soorten minigames te starten. Het standaardpakket bevat verschillende gadgets die via een Microsoft-server op internet kunnen worden toegevoegd.

Stap 2

Om applets in te schakelen, gaat u naar de systeemsectie "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Windows Sidebar". U kunt het paneel openen met behulp van het speciale pictogram in het systeemvak. Het gadgets-paneel kan ook worden gestart door op de Win- en G-toetsen op het toetsenbord te drukken.

Stap 3

Items die op het paneel zijn geplaatst, kunnen worden versleept en vergroot of verkleind. Elke applet kan van het paneel naar een vrij gedeelte van het bureaublad worden verplaatst voor eenvoudiger toegang. Nadat u de gewenste gadget heeft overgedragen, kunt u de zijbalk verbergen door op het bijbehorende pictogram bovenaan het venster te klikken, terwijl de gekopieerde toepassing op het bureaublad blijft staan.

Stap 4

Om het paneel te sluiten, klikt u met de rechtermuisknop op het Windows Sidebar-pictogram in het systeemvak rechtsonder in het scherm. Klik in het contextmenu dat verschijnt op de optie "Afsluiten". Met deze bewerking worden alle werkende gadgets gesloten en wordt het paneel van het bureaublad verwijderd.

Stap 5

Om een item aan een zijbalk toe te voegen, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op Widget toevoegen. Het toevoegen kan ook worden uitgevoerd met behulp van het bijbehorende pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. In de geopende verzameling gadgets kunt u de gewenste applet selecteren door erop te dubbelklikken.

Stap 6

Om nieuwe gadgets te downloaden, gaat u naar Widgets Gallery en selecteert u Find Online. Om naar een geschikte applet te zoeken, kunt u de zoekbalk gebruiken die zich rechtsboven in het venster bevindt.

Aanbevolen: