Hoe Schrijf Je Een Autorun

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Autorun
Hoe Schrijf Je Een Autorun

Video: Hoe Schrijf Je Een Autorun

Video: Hoe Schrijf Je Een Autorun
Video: How to Make an Autorun.inf File [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Autorun is een bestand waarmee het systeem automatisch de inhoud van het opslagmedium start. Met de hulp van de auteur kan elke pc-gebruiker ervoor zorgen dat nadat de schijf in het systeem is gemount, het bestand dat nodig is voor de uitvoering wordt gestart. Dit is handig bij het maken van menu's op schijf of bij het schrijven van installatiebestanden voor Windows.

Hoe schrijf je een autorun
Hoe schrijf je een autorun

Noodzakelijk

autoplay-menustudio

instructies:

Stap 1

Om een autorun-schijf in de hoofdmap te maken, maakt u een bestand met de naam "autorun.inf". Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u het menu "Nieuw" - "Tekstbestand". Voer de juiste naam in en druk op Enter.

Stap 2

Open het aangemaakte bestand met Kladblok (klik met de rechtermuisknop op het bestand - "Openen met …" - "Kladblok"). Voeg de volgende regels toe: [autorun]

ICON = icon.

OPEN = autorun.exe (pad naar het bestand dat moet worden gestart wanneer de schijf op het systeem wordt gemount)

Stap 3

Met deze methode kunt u.exe-,.com- en.bat-programma's uitvoeren, evenals scripts die zijn geschreven in VisualBasic. Als u automatisch een html-pagina moet openen, wat uw menu zal zijn, moet u een.bat-programma maken. Selecteer hiervoor opnieuw het menu "Bestand" - "Nieuw" en noem het document "autorun.bat". Open het met kladblok en schrijf "Start% 1". Wijzig autorun.inf als volgt: [autorun]

ICOON = icoon.png

OPEN = autorun.bat pagina.html

Stap 4

Je kunt geen bat-file schrijven, maar meteen de conclusie trekken: [autorun]

ICOON = icoon.png

OPEN = start “pagina.html”

Stap 5

Om zelfstartende schijven met muziek te maken, die na montage automatisch in de speler worden geopend, kunt u gespecialiseerde hulpprogramma's gebruiken. Het Autoplay-menustudio-programma is goed in het creëren van een menu van hoge kwaliteit voor het afspelen van muziek. Het heeft een intuïtieve interface en brede functionaliteit. Selecteer "Maak een nieuw project" bij het starten van de applicatie. In het venster dat verschijnt, opent zich een sjabloon voor het toekomstige menu, dat naar eigen wens kan worden aangepast en naar eigen smaak kan worden ingericht. Nadat het menu is opgemaakt, selecteert u de opdracht Bouwen in het menu Project. Geef de naam van het uitvoerbare bestand op. Brand het menu op schijf. De autoran is klaar.

Aanbevolen: